1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο σχεδιασμού & ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στη Ρόδο

Από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο, το 1ο Διεθνές Θερινό Σχολείο σχεδιασμού και ανάπτυξης εκπαιδευτικών παιχνιδιών στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με τίτλο “Designing Educational Games Summer School, DEGSS 2014”.

Τα τελευταία χρόνια η μάθηση βασισμένη σε παιχνίδια σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές (game based learning) έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών και εκπαιδευτικών. Η κύρια πρόκληση είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών που καλύπτουν το σύνολο των διδακτικών αντικειμένων, έχουν υψηλό βαθμό πρωτοτυπίας, είναι ελκυστικά στο χρήστη/μαθητή και είναι εύκολα στη χρήση τους. Τα παραπάνω θέματα καλύπτονται από τις θεματικές ενότητες του Θερινού Σχολείου.

Το Θερινό Σχολείο, το οποίο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε:

1. Φοιτητές ή πτυχιούχους, μεταπτυχιακούς φοιτητές, κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου, υποψήφιου διδάκτορες ή διδάκτορες με σπουδές στους κλάδους της Πληροφορικής και της εκπαίδευσης.

2. Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εισαγάγουν στο μάθημά τους τις ΤΠΕ με τη μορφή εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

3. Επαγγελματίες του κλάδου τις Πληροφορικής αλλά και εε οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για τις χρήσεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην εκπαίδευση.

Θα διδάξουν διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές από την Ελλάδα, ΤΗΝ Εσθονία και τη Γαλλία, ειδικοί στο χώρο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας. Έχει προσελκυστεί το ενδιαφέρον και συμμετέχουν σε αυτό άτομα από την Ελλάδα, την Ελβετία, την Ιταλία και το Βέλγιο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε:

Ιστοσελίδα θερινού σχολείου: https://degss2014.pns.aegean.gr/

Δρ. Εμμανουήλ Φωκίδης, Λέκτορας, επιστημονικός υπεύθυνος του θερινού σχολείου, τηλ: 2241099238, 6946901406, email: fokides@aegean.gr

Χρυσούλα Μήτρακα, υπεύθυνη διοικητικών θεμάτων, τηλ: 6942228363, email: smitraka3@gmail.com

Pin It on Pinterest