Αστυπάλαια -Ολα όσα κάνουν αυτό το νησί τον πιο ερωτεύσιμο τόπο του Αιγαίου

Τα τιρκουάζ νερά που την περιβάλλουν, το Ενετικό κάστρο στην κορυφή της Χώρας με την Παναγία Ευαγγελίστρια και τον Αγιο Γεώργιο που περιβάλλεται από τα κατάλευκα κυκλαδίτικα σπίτια, τα σοκάκια και οι απίστευτες παραλίες καθιστούν την Αστυπάλαια, το νησί που λειτουργεί σαν γέφυρα ανάμεσα στα Δωδεκάννησα και τις Κυκλάδες,  έναν τόπο ερωτεύσιμο.

Οι παραλίες

Ο Πέρα Γιαλός ανήκει στην κατηγορία των οικογενειακών παραλίων με ρηχά νερά, ομπρέλες, ταβέρνες και cafes. Στην ίδια κατηγορία και το Λιβάδι σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από την χώρα με πληθώρα επιλογών για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Ιδιαίτερα δημοφιλής και η παραλία της Μαλτεζάνας με τα ερείπια μιας ρωμαϊκής βίλας, όπως τα Καμινάκια και το Στενό. Για τους λάτρεις των πιο απομονωμένων παραλιών ενδείκνυται ο κόλπος στα Τζανάκια και ο αμμουδερός Αγιος Ιωάννης, τον οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε μόνο με καραβάκι. Μικρές και ερημικές είναι οι παραλίες Αγιος Κωνσταντίνος, Βάτσες (μόνο με καΐκι), Πάνορμος, Παχιά Αμμος, καθώς και το Μπλε Λιμανάκι (Διαπόρι) στη Μαλτεζάνα. Επίσης απομονωμένα είναι τα Μουρά, μια μικρή παραλία την οποία μπορείτε να προσεγγίσετε με βαρκάκι από τη Μαλτεζάνα.

Από τον Πέρα Γιαλό, φεύγουν καΐκια εναλλάξ για τα πανέμορφα νησάκια  Κουνούπα και Κουτσομύτη οι παραλίες των οποίων είναι εκπληκτικές με τιρκουάζ νερά, ό,τι πρέπει για βουτιές με μάσκα.


Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest