Φώτης Χατζηδιάκος: “Ο Στράτος Καρίκης έχει οδηγηθεί σε πολιτικό παραλήρημα”

Δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου

ΡΟΔΟΣ 21-5-2014

 Το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο κ. Στράτος Καρίκης μας παραπέμπει στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας «το γαρ πολύ της θλίψεως». Μάλλον αρνείται να αποδεχτεί την ετυμηγορία του Ροδιακού Λαού στον Α΄γύρο των δημοτικών εκλογών. Η άρνησή του αυτή τον οδηγεί σε πολιτικό παραλήρημα και εκδίδει απρόκλητα καθημερινά ανακοινώσεις κενές περιεχομένου.

 Πρέπει να διερωτηθούμε γιατί άλλαξε τέσσερις μέρες πριν από την τελική εκλογή το ύφος του προεκλογικού του αγώνα. Εμφανίζεται, απρόσκλητα ως συνήγορος των επικεφαλής των λοιπών παρατάξεων, του Δημάρχου Ρόδου και του Ροδιακού Λαού και ακολουθεί προσχηματικές αντιπαραθέσεις, που ουδείς ασχολείται.  Κατηγορεί αορίστως τους μέχρι τώρα συνεργάτες –συναδέλφους του, μέλη της παράταξης του κ.Κουσουρνά, στους οποίους είχε κάνει επανειλλημένως και πιεστικά πρόταση προεκλογικά να συμμετάσχουν στο δικό του συνδυασμό. Παραπλανεί τους πολίτες, ότι απέχει από τα θεσμικά καθήκοντα του ως αντιδήμαρχος Ρόδου, αφού δεν έχει παραιτηθεί από την θέση αυτή, αλλά απλά τελεί σε άδεια. Αντιφάσκει λέγοντας, ότι τιμά και σέβεται τον κ. Κουσουρνά και ταυτόχρονα αναφέρει, ότι τα στελέχη του απέτυχαν στο έργο τους στη παρούσα δημοτική αρχή.

 Η ανέξοδη κριτική του κ. Καρίκη για τους άλλους μάλλον τον βλάπτει και ουδέν ωφελεί. Εκείνος δεν έχει υπηρετήσει ως Αντιδήμαρχος τις δύο τελευταίες θητείες στο Δήμο Ρόδου; Γιατί τόσα χρόνια αν νόμιζε, ότι έπρεπε να κάνει κριτική, δεν την έκανε, γιατί δεν έκανε την αυτοκριτική του;. Γιατί δεν απαίτησε αυτά, που οραματίζεται;  Γιατί αδράνησε; Γιατί δεν έκανε την αντιπολίτευση του μέσα στη παράταξη, στην οποία άνηκε, και την οποία τώρα κατακρίνει, ότι προβαίνει στην εκτέλεση νέων έργων για δήθεν ψηφοθηρικούς λόγους. Ο ίδιος δεν ψήφισε τις μελέτες και την εκτέλεση αυτών των έργων; Και βεβαίως η διοίκηση πρέπει να. λειτουργεί και να συνεχίζει. Άλλωστε ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε.

  Ας σταματήσει τις παλαιοκομματικές και παρωχημένες πρακτικές λαϊκισμού. Οι καρέκλες και τα «ατσαλάκωτα κουστούμια» της όποιας εξουσίας, όπως την εννοεί δεν μας αφορούν.

 Επειδή, η πολιτική κ. Καρίκη κρίνεται εκ του αποτελέσματος και επειδή για την παράταξη μας δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, δεν θα ακολουθήσουμε τις αδιάφορες αυτές πρακτικές σας και δεν θα απαντήσουμε ξανά σε λόγια του αέρα και σε αόριστες και αβάσιμες κενολογίες, γιατί δεν μετράνε. Οι αποφάσεις και οι θέσεις ανατρέπονται, με ουσιαστική επιχειρηματολογία και όχι με επιφανειακή κριτική και συμβατική χρήση του λόγου. Ο ισοπεδωτικός υπεραπλουστευτισμός δεν μας αφορά.

  Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον αμεσότερο τρόπο έκφρασης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Σεβόμαστε και τιμούμε τον ρόλο της μειοψηφίας, όπως εξάλλου έχουμε αποδείξει από την μέχρι τώρα αυτοδιοικητική μας πορεία. Οι κανόνες της Δημοκρατίας, αυτό επιβάλλουν.  Στον  Ροδιακό λαό απευθυνθήκαμε, μας τίμησε με την ψήφο του, θα μας κρίνει για άλλη μια φορά και θα αποφασίσει, ελεύθερα και δημοκρατικά. Εμείς συνεχίζουμε, συνομιλούμε και επικοινωνούμε με τις συμπολίτισσες και τους συμπολίτες μας, τους ενημερώνουμε για το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές μας για τη Ρόδο.

Η ετυμηγορία του Ροδιακού Λαού με το νικηφόρο για την παράταξη μας αποτέλεσμα του Α΄γύρου και η μεγάλη διαφορά από την επόμενη παράταξη απέδειξε, ότι οι συμπολίτες μας, μας επιβράβευσαν  και το μήνυμα αυτό ισχυροποιεί την βούληση μας να δουλέψουμε και μας γεμίζει με αισιοδοξία και θάρρος, ότι και το τελικό αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο. Μια νίκη, που θα ανήκει σε όλους τους πολίτες της Ρόδου.

 Και ένα τελευταίο επί προσωπικού. Σας προσκαλώ σε όποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης θέλετε σε δημόσιο διάλογο για τα θέματα και τα προβλήματα, που  απασχολούν πραγματικά τον τόπο και την κοινωνία μας.

Για την Παράταξη ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

                       Ο επικεφαλής

                   Φώτης Χατζηδιάκος

   

Pin It on Pinterest