“Η ψήφος μας την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου είναι πολύτιμη! Μην γυρίσετε την πλάτη στην κάλπη!”

ΑΡΘΡΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΡΟΔΟΥ-ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΡΙΚΗ

«Η ψήφος μας την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου είναι πολύτιμη! 

Μην γυρίσετε την πλάτη στην κάλπη!»

Στις εκλογές της περασμένης Κυριακής 18 Μαΐου 2014, οι πολίτες έδειξαν με την ψήφο τους ότι θέλουν την ‘αλλαγή’ στο υπάρχον πολιτικό κατεστημένο.

Έδειξαν ξεκάθαρα ότι επέλεξαν παράλληλα με τα δοκιμασμένα και έμπειρα πολιτικά πρόσωπα, και τους νεώτερους που εκφράζουν την αλλαγή νοοτροπίας στο Δήμο Ρόδου.

Αν και ο Φώτης Χατζηδιάκος με την παράταξή του έλαβε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό, αθροιστικά, οι επιλογές των Ροδίων, με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους στην δική μας παράταξη «Ροδίων Όραμα» αλλά και στις παρατάξεις των κ.κ. Χατζή Χατζηευθυμίου, Γιώργου Υψηλάντη και Τάκη Πότσου, απέδειξαν ότι επιθυμούν να γυρίσει ο Δήμος Ρόδου μια ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ.

ΟΛΟΙ μαζί, Ροδίτισσες και Ροδίτες, βαδίσαμε και βαδίζουμε τον ίδιο καθαρό δρόμο. Έχουμε τα ίδια όνειρα, εκφράζουμε όλοι μαζί τη νέα προοπτική για τη Ρόδο μας.

Η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επέλεξε τις παλαιοκομματικές πρακτικές, εξέφρασε και εκφράζει την παλιά, σκουριασμένη νοοτροπία, διάλεξε το δρόμο των διαχωριστικών γραμμών.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι υπάρχουν πολλοί πολίτες, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι έχουν πολιτική άποψη και είναι «πολιτικοποιημένοι» αρνούνται σθεναρά να ψηφίσουν. Αρνούνται να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία για διάφορους λόγους είτε προσωπικούς, είτε θέλοντας να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους στο υπάρχον πολιτικό σύστημα, είτε εκδηλώνοντας άρνηση στα πρόσωπα των υποψηφίων.

Μετά τα αποτελέσματα όμως της προηγούμενης Κυριακής, αποδείχθηκε περίτρανα ότι οι ΡΟΔΙΤΕΣ έχουν άποψη και είναι αποφασισμένοι για την αλλαγή στο νησί τους.

Είναι λοιπόν τώρα η κατάλληλη ώρα, για ΕΝΟΤΗΤΑ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γύρω από μία πρόταση, μία παράταξη που θα λειτουργήσει με αποκλειστικά αυτοδιοικητικούς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κομματικές ταμπέλες και κομματική λογική με στόχο μόνον την ΑΛΛΑΓΗ στον τόπο μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συμπολίτες μας, Ροδίτισσες και Ροδίτες, να προσέλθουν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή 25 Μαΐου 2014, να μας ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ, να μας δώσουν την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να κάνουμε την ανατροπή και να καταφέρουμε με σκληρή δουλειά και σύνθεση, να αλλάξουμε για πάντα τον τόπο μας.

Ο καθένας θα βρεθεί ενώπιον του προβληματισμού «να ψηφίσω ή να μην ψηφίσω», «να απέχω ή να ψηφίσω άκυρο – λευκό», ακόμη κι αν δεν προσέλθει στην κάλπη. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι μια βαθιά πολιτική πράξη.

Όλοι μας, με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με το υπάρχον πολιτικό σύστημα που διαχειρίστηκε κατά το δοκούν και με αποκλειστικά δικά του συμφέροντα την εξουσία. Το αντιμετωπίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες που μεσουρανούσε -βοηθούντων των κομμάτων εξουσίας και επιχειρηματικών συμφερόντων- που ισχυροποιήθηκε όσο ποτέ άλλοτε και έφτασε σε σημείο να λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του τόπου, χωρίς κανένα αίσθημα ευθύνης και με καθαρά ωφελιμιστικό χαρακτήρα.

Τις συνέπειες αυτές τις βιώνουμε σήμερα στη Ρόδο. Βλέπουμε το νησί μας πόσο πίσω βρίσκεται σε επίπεδο υποδομών -αν και υπήρξε όλα αυτά τα χρόνια πακτωλός χρημάτων είτε από τις κυβερνήσεις, είτε από τα ευρωπαϊκά προγράμματα- πόσο πίσω βρίσκεται σε επίπεδο πολιτιστικής αξιοποίησης, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων και ουσιαστικής ανάπτυξης.

Η μονοκαλλιέργεια του τουρισμού, βοήθησε αυτό το πολιτικό σύστημα να ανελιχθεί, να γαντζωθεί στις θέσεις εξουσίας τις οποίες χρησιμοποίησε κατά το δοκούν και μόνον για ίδιον όφελος και που τώρα, επιζητεί να παραμείνει ενεργό, με μετακινήσεις προσώπων σε άλλες θέσεις από τις οποίες θα υπηρετήσουν και πάλι τα συγκεκριμένα συμφέροντα.

Τώρα όμως, βρισκόμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής. Στην αρχή του τέλους του παλαιοκομματικού συστήματος με το σαθρό υπόβαθρο που τόσα χρόνια κυβέρνησε τον τόπο μας μέσα από τις πρακτικές του παρελθόντος και της κομματικής νομεκλατούρας

Είναι η ώρα, να δώσουμε ένα τέλος σε όλα αυτά που πλήγωσαν τον τόπο μας.

Σε αυτές τις νοοτροπίες και πρακτικές που έθεσαν τον τόπο μας στο περιθώριο και του στέρησαν το όραμα για ένα καλύτερο αύριο με προοπτική και ανάπτυξη.

Γι’ αυτό πρέπει να δώσουμε σημασία στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.

Γι’ αυτό πρέπει να προσέλθουμε ΟΛΟΙ στην κάλπη.

Η ψήφος μας είναι η ‘περιουσία’ μας και μπορούμε να την επενδύσουμε εκεί που εκτιμούμε ότι θα πιάσει τόπο!

Το μήνυμα αυτών των εκλογών λοιπόν, της 25ης Μαΐου 2014 είναι πολύ πιο απλό από όσο φαίνεται:

Πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, να προσέλθουμε στις κάλπες και να κάνουμε ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ με την ψήφο μας για το αύριο του τόπου μας.

Η αποχή από τις εκλογές, η αποχή από την συμμετοχή στη διοίκηση του δήμου, η γενικότερη αδιαφορία δίνει το δικαίωμα στους άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Γι’ αυτό παίρνουμε μέρος σε αυτές τις εκλογές.

Για να πάρουμε τις τύχες του τόπου μας στα χέρια μας, για να συμμετέχουμε ενεργά στις αποφάσεις του δήμου, για να γίνουμε κοινωνοί της κοινωνίας την οποία θα επιλέξουμε να οικοδομήσουμε εμείς οι ίδιοι για την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου, για τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές

Συμμετέχουμε στα κοινά ως μόνη εγγύηση για να πιάσει τόπο η ψήφος μας.

Η ψήφος στην παράταξη «Ροδίων Όραμα» είναι μια ψήφος ΕΥΘΥΝΗΣ.

Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών μας και θα κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας.

Θέλουμε να δώσουμε νέα πνοή στον τόπο και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα

Την 25η Μαΐου ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον του νησιού μας, το μέλλον που όλοι αξίζει να ονειρευόμαστε.

Στράτος Καρίκης – Υποψήφιος Δήμαρχος Ρόδου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ροδίων Όραμα»

Pin It on Pinterest