Εκεί που ζωντάνεψε η μαγεία… Στην Κρητηνία ! Πλούσιο φωτορεπορτάζ

Όσοι είχαν την τύχη να επισκεφθούν την Κρητηνία το Σαββατοκύριακο που πέρασε, ταξίδεψαν σε μιαν άλλη εποχή, πίσω στο Μεσαίωνα. Στη Μεσαιωνική Γιορτή Κάστρου Κρητηνίας, που εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, ζωντάνεψε η μαγεία!

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με δρώμενα εμπνευσμένα από το Μεσαίωνα, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με έναν μοναδικό τρόπο. Με άρωμα παραμυθιού Ιππότες, δράκοι, ζογκλερικά, ακροβατικά, χοροί και τραγούδια πλαισίωσαν την εκδήλωση, που πλέον είναι μια από τις κορυφαίες στο νησί της Ρόδου.

Φυσικά η ψυχαγωγία συνδυάστηκε άψογα με την ιστορία, αλλά και την παράδοση του χωριού. Ιστορικά στοιχεία και αφηγήσεις, παρέσυραν τους επισκέπτες στην ατμόσφαιρα της εποχής, εκεί που ιππότες οχύρωναν το κάστρο της Κρητηνίας. Η παράδοση του χωριού, για την οποία η φήμη του έφθασε στα πέρατα της γης, δεν μπορούσε να λείπει από αυτό το υπέροχο διήμερο.

Οι κάτοικοι του χωριού, μαγείρευαν σε μαγειρειό στο έδαφος με τεράστια μαγειρικά σκεύη και φωτιές που καθήλωναν τον επισκέπτη. Παραδοσιακές συνταγές , χυλοπίτες, κατιμέρια, τυρόπιτες , ιδιαίτερα σφαιρίδια, μελεκούνι  και πολλά ακόμα,  όλα φρέσκα και γευστικά κατευθείαν στον ουρανίσκο έκλεισαν πιο γλυκά την εκδήλωση !

Αυτή η εκδήλωση πέραν της μοναδικής ομορφιάς της, είναι πολύ σημαντική, καθώς αναδεικνύει αξίες. Τον εθελοντισμό, την συνεργασία και την αγάπη για τον τόπο μας. Όλοι όσοι δούλεψαν για την πραγματοποίηση της Μεσαιωνικής Γιορτής Κρητηνίας, εργάστηκαν σκληρά και αφιλοκερδώς με μοναδική επιβράβευση και καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη, την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρητηνίας “Η ΚΑΣΤΕΛΛΟΣ” σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Κρητηνίας, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΑΡ και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το τελευταίο ΣΑββατοκύριακο του Ιουνίου το 2015 να είστε όλοι εκεί !

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την δεύτερη ημέρα της εκδήλωση. Πατήστε ΕΔΩ για φωτογραφίες από την πρώτη ημέρα.

rodosreport

Pin It on Pinterest