Μεσαιωνική Γιορτή Κρητηνίας ! Μια παραμυθένια εκδήλωση – Φωτογραφίες πρώτη μέρα

Χορηγός επικοινωνίας rodosreport

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος όπως κάθε χρόνο το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου, η Μεσαιωνική Γιορτή Κρητηνίας! Όσοι βρέθηκαν στην αποψινή εκδήλωση, ταξίδεψαν σε μιαν άλλη εποχή, πίσω στο Μεσαίωνα.

Παρακολούθησαν ασχολίες από την καθημερινότητα των πολιτών και στιγμές από την ψυχαγωγία τους. Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική γειτονιά μέσα από δρώμενα της εποχής, ζογκλερικά, ακροβάτες, φακίρηδες, χορούς και τραγούδια! Βέβαια η βραδιά συνδυάστηκε με ιστορικές αφηγήσεις από τα χρόνια των ιπποτών στο Φρούριο της Κρητηνίας , θρύλων και ιστορικών στοιχείων του νησιού .

Με φόντο το ιστορικό Castel Nuevo, οι κάτοικοι της Κρητηνίας κατάφεραν να παρασύρουν σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα τους επισκέπτες της εκδήλωσης. Κατέφθασε κόσμος από τη Σύμη , Κρητηνέζοι  του εξωτερικού, μόνο για την αποψινή εκδήλωση που πλέον έγινε θεσμός. Μια όμορφη εκδήλωση που πέραν της ειδυλλιακής ατμόσφαιρας που προσφέρει, αναδεικνύει και τις αξίες του εθελοντισμού , της συνεργασίας , της παράδοσης.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο νυν αντιδήμαρχος και  επικεφαλής της παράταξης “Ροδίων Όραμα” Στράτος Καρίκης, ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας, ο επικεφαλής της παράταξης “Ρόδος Πορεία Ανατροπής” Γιώργος Υψηλάντης, η Γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Ρόδου Ιωάννα Μαρίνου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την πρώτη ημέρα και την Κυριακή 29 Ιουνίου μετά τις 19.00 η εκδήλωση συνεχίζεται!

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest