Σύλληψη 23 παράνομων μεταναστών και δυο διακινητών τους στη Λέρο

Δύο αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν και είκοσι τρεις  παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή ”ΖΥΜΗ” της ν. Λέρου.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου για την ύπαρξη Ι/Φ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου, το οποίο είχε αποβιβάσει είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς στη βραχώδη ακτή της περιοχής ”ΖΥΜΗ”.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσαν πλωτό ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Ψ ”ΑΡΕ” Τ.Λ. 100 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Α/Κ ”ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ” Ν.Λ. 100, όπου εντόπισαν το Ι/Φ με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες και τους είκοσι τρεις (23) αλλοδαπούς στη ξηρά.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή των ανωτέρω ιδιωτικών σκαφών, πραγματοποιήθηκε η επιβίβαση των αλλοδαπών στο πλωτό ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι οποίοι μεταφέρθηκαν ασφαλώς στο λιμένα Λακκίου, όπου συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί επιβαίνοντες στο Ι/Φ, ηλικίας 29 και 23 ετών αντίστοιχα, ως διακινητές, οχτώ (08) άνδρες και (05) γυναίκες, ενώ οι δέκα (10) ανήλικοι που επέβαιναν ανάμεσά τους δεν συνελήφθησαν.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Ι/Φ το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Λακκίου συνοδευόμενο από το πλωτό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Pin It on Pinterest