Ευρωπαίοι αφήνουν τις πόλεις και ζουν στην εξοχή και στα βουνά

Είναι σαφώς μια νέα τάση που δείχνει τη θέληση πολλών ανθρώπων της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας να απαλλαγούν από την αφύσικη ζωή της πόλης και να αναζητήσουν τη γαλήνη και την αληθινή ποιότητα ζωής στην επαρχία. 
Όμως κάποιοι τολμηροί δεν διστάζουν να αρνηθούν κάθε ευκολία που προσφέρει η σύγχρονη ζωή και ζουν ως νομάδες στα βουνά της Ισπανίας, της Ελβετίας και της Γαλλίας. Ο Γάλλος φωτογράφος Antoine Βruy πέρασε μήνες στα βουνά καταγράφοντας τον τρόπο ζωής τους. 
Μάλιστα εξέδωσε και σχετικό βιβλίο με τον τίτλο Scrublands (θαμνώδεις εκτάσεις) που παρουσιάζει το Business Insider.
Αυτή η κατοικία στα Γαλλικά Πυρηναία ανήκει σε έναν Γερμανό που έζησε εκεί με την οικογένειά του για 25 χρόνια. Το έχει μετατρέψει σε ένα σπίτι που μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη χωρίς εξωτερική παροχή, δεν έχει ηλεκτρικές συσκευές ενώ φωτοβολταϊκά δίνουν φωτίζουν το σπίτι.
Όταν η οικογένειά του έφυγε, ο Γερμανός συνέχισε να ζει και περιοδικά να φιλοξενεί διάφορους ταξιδευτές.
Αυτό το αγόρι ζει με τον πατέρα του κάπου στα Πυρηναία σε ένα σπίτι- κατασκευή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Αυτός ο νέος άντρας ζει σε ένα άλλο σπίτι-καταφύγιο στα Πυρηναία τα τελευταία δύο χρόνια.
Εσωτερικό σπιτιού στα Πυρηναία όπου ο Antoine Bruy έμεινε για 3 μήνες προκειμένου να ολοκληρώσει το φωτογραφικό του έργο.
Αυτός ο άντρας ζει με τη γυναίκα του στο Ardèche, στα κεντρικά-νότια των Πυρηναίων και εκτρέφουν κατσίκες και πρόβατα. Εδώ φροντίζει ένα πρόβατο που δάγκωσε σκύλος.
Ένας νομάς βοσκός που ταξιδεύει στη Γερμανία, την Ελβετία και την Αυστρία εργαζόμενος σε φάρμες που συναντά στη διαδρομή του.
Η Αγγλίδα ιδιοκτήτρια αυτής της κατασκευής χτυπήθηκε από αυτοκίνητο πριν 20 χρόνια ενώ ποδηλατούσε. Με τα χρήματα από την ασφάλεια αγόρασε μια έκταση στην Ισπανία και άρχισε να φτιάχνει κατασκευές σαν κι αυτή την τουαλέτα.
Σε αυτό το θόλο στην Ισπανία ζουν τρεις οικογένειες που συντηρούν και έναν οργανικό κήπο για φρούτα και λαχανικά. Ανήκει σε έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων που τη μισή μέρα σχεδιάζει site και την υπόλοιπη εργάζεται για τη μικρή κοινότητα.
Αυτή η Γερμανίδα μετακόμισε με τον άντρα της σε αυτή την περιοχή στην Ελβετία αποφασισμένοι να φύγουν από την πόλη και τον τρόπο ζωής εκεί και ζουν χωρίς καμία εξωτερική βοήθεια και προμήθεια. Στο παρελθόν ήταν καθηγήτρια φιλοσοφίας και λογοτεχνίας.
Κορίτσια κάνουν μπάνια, στα Καρπάθια της Ρουμανίας.

Pin It on Pinterest