Ξένα ΜΜΕ:”Ανήκει ο τάφος στον Μ.Αλέξανδρο”; – Αγωνία για την επιβεβαίωση που θα έρθει σε δύο εβδομάδες

Κύριο θέμα αποτελεί στα μεγάλα ξένα ΜΜΕ η είδηση της πιθανής ανακάλυψης του τάφου του Βασιλέα των Βασιλέων, του μεγαλύτερου ηγεμόνα-στρατηλάτη που περπάτησε ποτέ στην ιστορία, με την αγωνία να έχει φτάσει στο κατακόρυφο και όλοι να περιμένουν το άνοιγμα του σε δύο εβδομάδες για να γνωρίζουν. Η λάμψη του μέγιστου ηγεμόνα συνεχίζει να φωτίζει, παρά το γεγονός ότι πέρασαν 2300 χρόνια, και προκαλεί το παγκόσμιο δέος η ιδέα και μόνο της εύρεσης του βασιλικού τάφου.
Το αν είναι πράγματι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου μένει να αποκαλυφθεί, αφού ήδη όπως πρώτοι σας είχαμε ενημερώσει από χθες υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να πρόκειται για το σημείο ταφής του γιου του Αλέξανδρου, του Αλέξανδρου του Δ’και της μητέρας του Ρωξάνης τους οποίους δολοφόνησε ο σφετεριστής του μακεδονικού θρόνου Κάσσανδρος.
Το NBC αναφέρει χαρακτηριστικά “‘Extremely Important’ Tomb From Alexander the Great’s Era Found in Greece” αναφερόμενο στο γεγονός ότι ο τάφος είναι της εποχής του Μ.Αλεξάνδρου αλλά δεν έχει εξακριβωθεί σε ποιον σημαντικό της εποχής ανήκει. Ως γνωστόν ο γιος του δολοφονήθηκε με την μητέρα του στην Αμφίπολη. Η πιθανότητα να ανήκει σε αυτόν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Το NBC εκφράζει την αγωνία όλου του πλανήτη λέγοντας “ότι σε δύο εβδομάδες που θα ανοιχτεί ο τάφος θα ξέρουμε”.
Ο Guardian προσεχτικά αναφέρει “Archaeologists uncover Greece’s biggest ancient tomb” τονίζοντας το γεγονός ότι ο τάφος ανήκει σε μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα της εποχής, η οποία φυσικά θα μπορούσε να είναι ακόμα και ο γιός με την σύζυγο του Μ.Αλεξάνδρου.
Ο κινεζικός Τύπος ο οποίος εχει πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χώρα μας και τον πολιτισμό της αναφέρει χαρακτηριστικά “Alexander The Great’s Tomb Possibly Found In Greece” και ότι ο τάφος βρίσκεται υπό έντονη αστυνομική προστασία. “Είναι τουλάχιστον ο τάφος κάποιας πολύ σημαντικής προσωπικότητας” αναφέρει το chinatopix.
H Telefraph πολύ προσεκτικά τονίζει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο τάφο “Vast tomb unearthed in northern Greece” και περιμένει και αυτή το άνοιγμα του σε δύο εβδομάδες.
«Είμαστε μπροστά σε ένα σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα, όπως δείχνουν τα στοιχεία», τόνισε το πρωί της Τετάρτης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις ο υπουργός Πολιτισμού, Κωνσταντίνος Τασούλας, σχετικά με τα ευρήματα στην Αμφίπολη.
«Ο Κάσσανδρος κατέσφαξε τον Αλέξανδρο τον Δ’ και τη Ρωξάννη και έδωσε εντολή να τους κρύψουν. Δεν συνάδει το κρύβω με το βάζω μέσα σε ένα τύμβο 30-40 μέτρων», είπε ο υπουργός Πολιτισμού
Ο υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι «η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που προχωρεί με τους δικούς της ρυθμούς» και ακολουθώντας τις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού συνέστησε σε όλους να κάνουν υπομονή για τις τελικές ανακοινώσεις και να μη βιάζονται να κρίνουν για το αν συνδέεται ή όχι με τη δυναστεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ακόμα όμως και εάν πρόκειται για τον τάφο του γιού του Αλέξανδρου ή της συζύγου του Ρωξάνης θα πρόκειται για ότι πιο κοντινό στο θρυλικό βασιλέα που θα έχει περιέλθει στα χέρια μας. Ο αντίκτυπος στον τουρισμό θα είναι μεγάλος, και θα είναι θετικός.
Πηγή : defence

Pin It on Pinterest