Εγκατέλειψε την Αθήνα και ζει σε υψόμετρο 1200 μέτρων

Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα

Ζει στο βουνό σε υψόμετρο 1.200 μέτρων. Ο Χρήστος Πούλιος γεννήθηκε στην Αγρελιά Τρικάλων όπου και μεγάλωσε, ώσπου το 1977 μετακόμισε στην Αθήνα, εργάστηκε ως Τραπεζικός υπάλληλος, παντρεύτηκε και απέκτησε 2 παιδιά.

Η επιθυμία του από παιδί ήταν, όπως γράφει το Trikalavoice, να δημιουργήσει το δικό του χώρο στο βουνό, σε δάσος της Αγρελιάς, εκεί όπου υπήρχε η καλύβα του προπάππου του.

Απαρνούμενος κάθε ευκολία της αστικής καθημερινότητας αποφάσισε να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη και να ζήσει το παιδικό του όνειρο.

Ο 61χρονος, σήμερα άντρας, ζει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.200 μέτρων, σε ένα μέρος που έφτιαξε ο ίδιος και μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη.

Με πολύ όρεξη και μεράκι δημιούργησε ξύλινες κατασκευές όπως καλυβάκι για να προστατεύεται από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, κρεβάτια πάνω στα δέντρα, αιώρες όπου χαλαρώνει και απολαμβάνει την ηρεμία της φύσης, …τραπεζαρία και μπάνιο.

Εντύπωση προκαλεί το αυτοσχέδιο παρατηρητήριο που έφτιαξε και αγναντεύει από ψηλά τον θεσσαλικό κάμπο, «σαν να ταξιδεύει με αεροπλάνο» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Κατά καιρούς, ο κ. Πούλιος φιλοξενεί πολλούς φίλους του, που τον επισκέπτονται από την Αθήνα, αφού το μέρος είναι αρκετά …ευρύχωρο καθώς τα κρεβάτια στα δέντρα ανέρχονται στα 15.

Αξίζει να σημειωθεί είναι ότι την ιδιαίτερη αυτή κατοικία έχουν επισκεφτεί αρκετοί λύκοι, ενώ κατά διαστήματα έχει πέσει θύμα κλοπών, αλλά αυτό δεν τον πτόησε και συνέχισε να ζει το όνειρό του.

Σειρά εκδηλώσεων πραγματοποίησαν στη Ρόδο, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, το EuropeDirect Νοτίου Αιγαίου της ΑΝ.ΔΩ Α.Ε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ »

Pin It on Pinterest