Υπόθεση μερικών πυραύλων ήταν τα drone Bayraktar της Τουρκίας που είχε αγοράσει η Ουκρανία

Μέσα στην αιφνιδιαστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, απο τους πρώτους στόχους ήταν και τα τα Drone Bayraktar που είχε αγοράσει η Ουκρανία απο την Τουρκία.

Τα περιβόητα φονικά Bayraktar έγιναν κυριολεκτικά θρύψαλα με μόλις ένα στρατηγικό πλήγμα της Ρωσίας στην βάση τους .

Η Τουρκία τα είχε αξιοποιήσει στον πόλεμο του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας με ιδιαίτερα φονικά αποτελέσματα, σε μια χώρα όμως που δεν είχε ούτε αεράμυνα αξιόλογή αλλά ούτε και πολλές δυνατότητες για στοχευμένες επιθέσεις στις βάσεις τους και φυσικά ενώ είχε αμυντική συμφωνία με την Ρωσία , ο Πούτιν αγνόησε τις εκκλήσεις για βοήθεια της Αρμενίας , δείχνοντας για ακόμα μια φορά πως το “ξανθό γένος” ενδιαφέρεται μόνο για τα δικά του συμφέροντα.

Την δραστηριότητα των UAV της Τουρκίας που κατέχει το Κίεβο φαίνεται πως είχε μελετήσει η Ρωσία και φρόντισε έγκαιρα να τα εξουδετερώσει και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Τα ίδια Drone αποτελούν πονοκέφαλο και για την Ελληνική αεράμυνα καθώς σχεδόν ανέξοδα αλωνίζουν το Αιγαίο σε αποστολές παρενόχλησης αλλά και κατασκοπείας πάνω απο τα νησιά μας και φυσικά μπορούν να μετατραπούν σε φονικές μηχανές στα χέρια των Τούρκων .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest