Νέες δηλώσεις Κλούνεϊ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Τη χαρακτήρισε «σωστή κίνηση»- Στο πλευρό του Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον

Δεινός υποστηρικτής του επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα αναδεικνύεται ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος επανήλθε και την Τρίτη στο θέμα και μάλιστα από το Λονδίνο, όπου έδωσε σε συνέντευξη Τύπου για τη νέα του ταινία «Monument Men» , ενώ στο πλευρό του στάθηκαν και υποστήριξαν τις θέσεις του και οι συνάδελφοί του, Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον.

Ο Κλούνεϊ χαρακτήρισε «σωστή» κίνηση την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα, ζητώντας να υπάρξει μία ανοικτή συζήτηση για το μέλλον τους.

«Φαίνεται ότι έμπλεξα που το είπα αυτό και χρειάστηκε να κάνω λίγη έρευνα για να σιγουρευτώ ότι δεν ήμουν τελείως τρελός», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην έκπληξη με την οποία αντιμετωπίστηκαν οι δηλώσεις του από έλληνα δημοσιογράφο στο Βερολίνο. Δεν παρέλειψε επίσης να προσθέσει ότι ακόμα και στη Βρετανία οι δημοσκοπήσεις είναι υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων.

Μάλιστα φάνηκε ιδιαίτερα διαβασμένος για το θέμα, τονίζοντας ότι το Βατικανό επέστρεψε τμήματα, όπως και το μουσείο Γκετί (είχε επιστρέψει κλεμμένες αρχαιόττηες).

Τον Κλούνεϊ, ο οποίος δέχθηκε κριτική στη Βρετανία για τις δηλώσεις του αυτές, καθώς είναι Αμερικανός, υποστήριξε ο επίσης διάσημος σταρ του χόλιγουντ και συμπρωταγωνιστής του Ματ Ντέιμον, ο οποίος είπε: «Αυτή δεν θα πρέπει να είναι η σταθερή απάντηση των Βρετανών. Δεν είναι επιχείρημα το να πεις: “Είναι Αμερικανός, δεν καταλαβαίνει”».

Αλλά και ο Μπιλ Μάρεϊ, πήρε θέση, υποστηρίζοντας την επιστροφή των Μαρμάρων, λέγοντας ότι «πέρασαν πολύ καλά εδώ (σ.σ. στο Βρετανικό Μουσείο), αλλά στο Λονδίνο επικρατεί συνωστισμός. Υπάρχει πολύς χώρος εκεί στην Ελλάδα. Η Αγγλία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να αφήσει την τέχνη να επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε», ενώ με χαρακτηριστικό χιούμορ πρόσθεσε: «Οι Έλληνες είναι πολύ γενναιόδωροι. Θα τα δάνειζαν καμιά φορά».

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest