ΧΑΤΖΗΣ : ” Δίκτυο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από το Δήμο Ρόδου για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη δημόσια υγεία

ΧΑΤΖΗΣ : ” Δίκτυο Παροχής Υπηρεσιών Υγείας από το Δήμο Ρόδου για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη δημόσια υγεία. – Το ΡΟΔΙ παρουσιάζει το πρόγραμμά του για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική τη Δευτέρα.”

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των κατοίκων των πρώην Δήμων Ατταβύρου και Νότιας Ρόδου για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η δημόσια υγεία σε αυτές τις περιοχές, ο Χατζής Χατζηευθυμίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

” Ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να αρκείται σε μια παθητική στάση, να διαβιβάζει στην Κεντρική Εξουσία τα αιτήματα και τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις ελλείψεις στη δημόσια υγεία.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από ένα Κράτος με αυτά τα προβλήματα.

Τις λύσεις στα προβλήματα μας θα τις βρούμε εμείς οι ίδιοι.

Εγώ και οι συνεργάτες μου στο ΡΟΔΙ πιστεύουμε στο Δήμο των Ανατροπών και των Πρωτοβουλιών.

Τη Δευτέρα, νέοι άνθρωποι και επιστήμονες, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα μας για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική, με προτάσεις και δεσμεύσεις ρεαλιστικές και κοστολογημένες.

Ο Δήμος Ρόδου θα αναλάβει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους δημότες. Θα καλύψει τα κενά στο δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ένα νέο σύστημα λειτουργίας δημοτικών ιατρείων αλλά και υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει ο Δήμος.

Εκεί που το Κράτος είναι απών, ο Δήμος θα είναι παρών.

Προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες της Ν.Ρόδου, Ατταβύρου αλλά και σε κάθε γωνιά του νησιού.

Με χρηματοδότηση από τρεις πλευρές.

1ον. Το ΔΗΦΟΔΩ που πρέπει να επιστρέφει στους δημότες, με τη μορφή υπηρεσιών.

2ον. Χρηματοδοτικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

3ον. Το πρόγραμμα της ” Ψηφιακής Σύγκλισης” για την ανάπτυξη υποδομών ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας.

Όλα αυτά θα παρουσιαστούν με λεπτομέρειες τη Δευτέρα, από τα νέα παιδιά και τους επιστήμονες που διαμόρφωσαν το πρόγραμμα μας για την Υγεία και την Κοινωνική Πολιτική.

Η Δημόσια Υγεία θα ξαναγίνει δημόσια υπόθεση, θα γίνει υπόθεση του Δήμου.

Το Ρόδι δεν έρχεται για να διαχειριστεί ανίσχυρες κοινωνικές δομές, δεν μας αρκεί να διαμαρτυρόμαστε και να μεταθέτουμε τις ευθύνες στην Κεντρική Εξουσία.

Ο Δήμος Ρόδου είναι καιρός να αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους δημότες του.

Και αυτό θα κάνουμε.”

Pin It on Pinterest