Την Τήλο επισκέφθηκε η Αντιπερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη

Την Τήλο επισκέφθηκε εχθές η Αντιπερειάρχης κυρίας Λίτσα Φτακλάκη. Στα πλαίσια της επίσκεψής της η κυρία Φτακλάκη συναντήθηκε με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, ενημερώθηκε για τα προβλήματα των επαγγελματιών του τουρισμού και της εστίασης και τα προβλήματα συγκοινωνίας που αντιμετωπίζει το νησί.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης “Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία των νησιών μας και απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα”. Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Ελευθερίας Φτακλάκη , η περιφερειακή αρχή συνεχίζει απερίσπαστα τη λειτουργία της , προσηλωμένη στο έργο της με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νησιώτες του Αιγαίου που προσδοκούν το 2014 να είναι μια ακόμα καλύτερη τουριστική περίοδο σε σχέση με το 2013 που παρουσίασε αύξηση της τάξης του 16% σε επίπεδο περιφέρειας.

Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της περιφέρειας Ν. Αιγαίου και ως εκ τούτου αποτελεί τον βασικό ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ πυλώνα των τοπικών μας κοινωνιών. Για το λόγο αυτό ο τουρισμός απαιτεί σοβαρότητα, υπευθυνότητα , ενότητα και όχι λαϊκισμό και ανακρίβειες για προεκλογικές σκοπιμότητες.

Η κυρία Φτακλάκη ενημέρωσε τους φορείς για το portal της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για τα επιχειρηματικά σχέδια που πρόκειται να ενισχυθούν την επόμενη προγραμματική περίοδο, την χρήση του Aegean Cuisine και την σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό.

Στα πλαίσια της συζήτησης η κυρία Φτακλάκη διαπίστωσε “το Θαύμα της Τήλου”. Καθώς η Τήλος κατόρθωσε να μεταφέρει Σουηδούς τουρίστες μέσα σε έξι ώρες στο νησί, λύνοντας μόνη της το ακτοπλοϊκό της πρόβλημα και την γεωγραφική της απομόνωση. Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου σημείωσαν ότι το καράβι συμβάλει ακόμη και στην αύξηση των εσόδων του Δήμου μας, (μέσω της είσπραξης του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.) Ενημερώθηκε επίσης για την τεχνογνωσία της Ναυτικής Εταιρίας του νησιού στην εξυπηρέτηση της άγονης γραμμής και στα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που προσφέρει η δρομολόγηση του καραβιού μας, του Sea Star.

Οι παρευρισκόμενοι τέλος, ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την βοήθεια που παρέχει πάντα και όποτε της ζητηθεί από τον Δήμο μας αλλά και από τους παραγωγικούς φορείς του τόπου.

Pin It on Pinterest