Υγεία για όλους – Γράφει η Αφροδίτη Μαγκλάρα

Γράφει η: Αφροδίτη Μαγκλάρα
Υποψήφια τοπική σύμβουλος Δ.Δ. Ρόδου
Καθηγήτρια Νοσηλευτικής
MSc Ιατρικής Αθηνών

ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Το βάθος της κρίσης καθρεπτίζεται στην αδυναμία του κράτους να παρέχει τα αυτονόητα στους πολίτες, όπως εκπαίδευση, τροφή, εργασία και ιατρική περίθαλψη.  Στη δύνη της οικονομικής κρίσης, βασικοί πυλώνες του συστήματος Υγείας έχουν καταρρεύσει. Μέσα από το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς, τα έτη 2007-2013, προκηρύχτηκαν για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας 82.000.000 €, ποσό που η Ρόδος δεν απορρόφησε ποτέ, εξαιτίας της αδράνειας, της έλλειψης γνώσης και του ενδιαφέροντος των αρμοδίων.
Ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας μας, στις δικές μας ανάγκες και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Μια Υγεία για όλους.
Εμείς οι νέοι επιστήμονες, οι νέοι άνθρωποι, εμείς που δεν φύγαμε από τον τόπο μας αλλά παραμένουμε εδώ για να ανοικοδομήσουμε την πόλη μας από την αρχή, τολμάμε να μιλήσουμε, γιατί μόνο έτσι θα ακουστούμε, τολμάμε να ονειρευτούμε, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μία Ρόδο γεμάτη Ανθρωπιά, γεμάτη Αλληλεγγύη.  Σας παρουσιάζουμε το Πρόγραμμα μας για την Υγεία στην πόλη της Ρόδου.

Πρώτος Άξονας  Τα  Δημοτικά Ιατρεία στην πόλη της Ρόδου, αναδιοργανώνονται, ανοίγουν ξανά για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους, τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, τη μητέρα, το παιδί, τον έφηβο.
 Στόχος μας είναι όλα τα Δημοτικά Ιατρεία να διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό
Να γίνεται ηλεκτρονική καταχώρηση των ασθενών
Να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και συνταγογράφηση σε όλους τους δημότες

Αναλυτικότερα:

 
1. Το Καρδιολογικό Ιατρείο στον Αη Γιάννη να παρέχει λήψη καρδιογραφημάτων, οδηγίες διατροφής και άσκησης για καρδιοπαθείς, ομάδες Υπέρτασης.
 
2. Το Ιατρείο Παιδιού και Γονέων στην Ανάληψη να παρέχει σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση για τη διατροφή του παιδιού, εμβολιασμούς, συμβουλές γονέων.
 
3. Το Ιατρείο Τρίτης Ηλικίας στους Αγ. Αποστόλους να παρέχει δράσεις σε άτομα της Τρίτης Ηλικίας, Παρεμβατικά Προγράμματα.
 
4. Το Ιατρείο Γενικής Ιατρικής στην Κάτω Ηλιούπολη να ασχολείται κυρίως με θέματα: παχυσαρκίας, Μεταβολικού Συνδρόμου, διακοπής καπνίσματος κ.ά.
 
5. Το Ιατρείο Ψυχικής Υγείας στο Ροδίνι να στελεχώνεται από Ψυχολόγο και Κοινωνικό Λειτουργό.
 
 6. Το Ιατρείο Εφηβείας στην Παλιά Πόλη, όπου οι νέοι θα μπορούν άμεσα, είτε τηλεφωνικώς, είτε μέσω προσωπικής επαφής, να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με θέματα που τους αφορούν, όπως: εγκυμοσύνης, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσημάτα, τρόποι αντισύλληψης, Τεστ Παπανικολάου, εξέταση μαστών, ενημέρωση για Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.
 
 7. Το Ιατρείο Προαγωγής Υγείας στα Κρητικά να μεριμνά για θέματα Προληπτικής Ιατρικής, διοργάνωση Ημερίδων, επισκέψεις σε σχολεία, να έχει ερευνητική δράση. Αυτές οι υποδομές, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.
 
Ο Δεύτερος Άξονας επικεντρώνεται στην αναμόρφωση και ενίσχυση του προγράμματος ”Βοήθεια στο Σπίτι”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά την αναβάθμισή του θα παρέχει:
-e-health Υπηρεσίες
-Σύστημα τηλεειδοποίησης
 
Αυτές οι υποδομές, παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας, θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό του Δήμου και το πρόγραμμα ” Ψηφιακή Σύγκλιση”.
Είμαστε νέοι, έχουμε εξειδικευμένη γνώση, ιδέες και προτάσεις. Ερχόμαστε για να δουλέψουμε σκληρά. Ερχόμαστε για να ανατρέψουμε απαρχαιωμένες ιδέες, για να ξεβολέψουμε αυτούς που είναι αδρανείς, απαθείς και άπραγοι, θέλουμε να χτίσουμε το Δήμο της Δημιουργίας, της Ελπίδας και της Κοινωνικής Ευαισθησίας.

Pin It on Pinterest