Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ

ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΡΙΩΝ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ
ΚΑΙ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ .
Η ΥΓΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ
Τα αδιέξοδα στα οποία οδηγεί η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης την ελληνική κοινωνία, δεν έχουν τέλος. Παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις των κυβερνώντων ότι οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν επιτέλους καρπούς, οι φόβοι μας ότι η υγεία αποτελεί πλέον προνόμιο των λίγων επαληθεύονται.
Με τρεις διαδοχικές υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ την τελευταία εβδομάδα και δύο μόλις μήνες μετά τις εκλογές εφαρμόζονται ήδη ή τίθενται σε πλήρη ισχύ από ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ τα παρακάτω:
1)H επαναφορά του μέτρου του πλαφόν στην συνταγογράφηση ανά ειδικότητα ιατρού, ανά ασφαλισμένο και ανά γεωγραφική περιοχή .
Η επαναφορά γίνεται με κριτήρια, όχι επιστημονικά αλλά καθαρά λογιστικά και σύμφωνα με τα στατιστικά της περυσινής χρονιάς. Δηλαδή ακόμα πιο άνισα κριτήρια για τον ασφαλισμένο.
2)Καταργείται η συμμετοχή 50/50 του ΕΟΠΥΥ στα πρωτότυπα και καινοτόμα φάρμακα. Δηλαδή για καινοτόμα φάρμακα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν από γεννόσημα η συμμετοχή του ασφαλισμένου θα υπερβαίνει το 70%. Με αυτό τον τρόπο καθιστούν την φαρμακευτική περίθαλψη προνόμιο των λίγων.
3)Καθορίζεται ο τρόπος συνταγογράφησης και χορήγησης των φαρμάκων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας. Το προϋπολογισμένο προς διάθεση από την πολιτεία ποσό δεν μας αφήνει καμιά αμφιβολία ότι η κοινωνική πολιτική του κράτους θα γίνει με τις πλάτες των φαρμακείων.
Γιατί μπορεί τα μνημόνια και οι εργαλειοθήκες να μας αντιμετωπίζουν σαν εμπορικές επιχειρήσεις αλλά όταν πρέπει να στηριχθεί το διαλυμένο ασφαλιστικό μας σύστημα θυμούνται τον κοινωνικό μας ρόλο.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου συνεχίζει τις δράσεις του για πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση όλων των συμπολιτών μας με κάθε τρόπο και μέσον .
Τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία και πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό ότι, σε σχέση με το φάρμακο, Κοινωνική πολιτική Δεν ασκεί το Κράτος αλλά το Φαρμακείο.

Pin It on Pinterest