Ανανεώνεται ο εξοπλισμός του ΧΥΤΑ της Ρόδου – Παρελήφθη νέο μηχάνημα

Ένα νέο, σύγχρονης τεχνολογίας και υψηλής απόδοσης μηχάνημα συμπίεσης απορριμμάτων, που θα αποτελέσει μέρος του ανανεώσιμου εξοπλισμού του ΧΥΤΑ της Ρόδου, παρέλαβε σήμερα η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου, παρουσία του δημάρχου κ. Στ. Κουσουρνά, του νεοεκλεγέντος δημάρχου κ. Φ. Χατζηδιάκου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Μ. Χριστοδούλου, του εντεταλμένου συμβούλου κ. Δ. Καρατζιά και υπηρεσιακών παραγόντων.
Το ογκώδες μηχάνημα είναι το πρώτο που φθάνει στη Ρόδο εν όψει της ανανέωσης του εξοπλισμού του ΧΥΤΑ, έργου που χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ. Όπως δήλωσε τόσο ο εκπρόσωπος της εταιρείας που ανέλαβε το έργο, όσο και ο δήμαρχος κ. Κουσουρνάς, η παράδοση του μηχανήματος αυτού έγινε νωρίτερα από τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τα επόμενα μηχανήματα, μεταξύ των οποίων πρώτο θα είναι ένας μαγνήτης – συλλέκτης μεταλλικών αντικειμένων – για τη διαλογή ανακυκλώσιμων μετάλλων από τα απορρίμματα.
Τόσο ο νυν δήμαρχος κ. Κουσουρνάς όσο και ο από 1ης Σεπτεμβρίου νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος υπογράμμισαν τη σπουδαιότητα της ανανέωσης του εξοπλισμού, της «προίκας», όπως ειπώθηκε δίκην αστεϊσμού, που αφήνει η απερχομενη δημοτική αρχή στη νεοεκλεγείσα, καθώς και οι δύο γνωρίζουν εξ ιδίας πείρας πόσες φορές χρειάστηκε να ξενυχτήσουν αναζητώντας λύσεις με τα υφιστάμενα μηχανήματα που παρουσίαζαν λόγω παλαιότητας συχνές βλάβες, προκειμένου να μην κλείσει ούτε για μια στιγμή ο ΧΥΤΑ.

DSC04024

Pin It on Pinterest