Ώρες λειτουργίας της έκθεσης ‘Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg’

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης ‘Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg’

Από Πέμπτη 29 Μαΐου έως Κυριακή 08 Ιουνίου η έκθεση θα λειτούργει καθημερινά 11:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00.

Τοποθεσία : Καστελλανία, Πλατεία Ιπποκράτους (σιντριβάνι), Παλιά Πόλη, Ρόδος.

Είσοδος ελεύθερη

Η έκθεση ‘Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg’ διοργανώνεται από την Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS) με αφορμή την πέμπτη επέτειο από την ίδρυσή της.

unnamed

“Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg”
O Johannes Hedenborg και η Ρόδος 1840-1864

RICHeS 2009-2014 Επετειακή Έκθεση

Η RICHeS ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια, το 2009. Για να γιορτάσουμε το ορόσημο αυτό παρουσιάζουμε μια επετειακή έκθεση, δημιουργημένη ειδικά για την περίσταση από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών. Η έκθεση ονομάζεται “Ο Ταλαντούχος Γιατρός Hedenborg” και αφορά στη ζωή και το έργο ενός Σουηδού γιατρού, ταξιδευτή, φυσιοδίφη, οριενταλιστή, γεωλόγου και συγγραφέα, του Johannes Hedenborg, ο οποίος έζησε στη Ρόδο από το 1840 έως το 1864. Ο Hedenborg αφιέρωσε δεκαεπτά χρόνια από τη ζωή του στη μελέτη όλων των πτυχών του νησιού μας, η οποία κατέληξε στη μορφή ενός ογκώδους χειρογράφου, έτοιμου να δημοσιευτεί και να γίνει το μεγαλύτερο βιβλίο που γράφτηκε ποτέ για τη Ρόδο, τουλάχιστον για εκείνη την εποχή. Όμως… δεν δημοσιεύτηκε ποτέ… Τι συνέβη; Τι πήγε στραβά; Το χειρόγραφο υπάρχει ακόμα; Και που ήταν τα τελευταία 150 χρόνια; Ακόμα, ποιος ήταν αυτός ο Johannes Hedenborg; Τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα μαζί με πολλά ακόμα συναρπαστικά στοιχεία, θα τις βρείτε σε αυτή την έκθεση, η οποία μας δίνει μια γεύση πολύτιμων μα ξεχασμένων πτυχών της ιστορίας μας.

Επίσημη τελετή εγκαινίων
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στα επίσημα εγκαίνια και να γιορτάσετε μαζί μας την επέτειό μας. Τα εγκαίνια και η δεξίωση θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 28 Μαΐου στις 7:30 μ.μ.

Pin It on Pinterest