Συνεχίζεται ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος απομακρυσμένων χωριών της Ρόδου

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και εορταστική διάθεση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, από τη μια άκρη στην άλλη, του νησιού της Ρόδου.

Χθες και σήμερα, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, μετά από επιθυμία του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, επισκέφθηκε τα απομακρυσμένα χωριά, για τα οποία κατόπιν αιτήματος του δημάρχου, ο ΡΟΔΑ και οι προμηθευτές του, προσέφεραν χριστουγεννιάτικα στολίδια για την εορταστική διακόσμηση των χωριών, στις δημοτικές ενότητες Καμείρου και Ατταβύρου και το ΚΤΕΛ σε μικρά χωριά της ανατολικής πλευράς του νησιού.

Ο Δήμαρχος Ρόδου ευχαριστεί τα διοικητικά συμβούλια  και των δύο συγκοινωνιακών φορέων του νησιού για την ευγενική προσφορά τους , όχι μόνον στο στολισμό των απομακρυσμένων χωριών αλλά και στις στάσεις αφετηρίας των λεωφορείων.

Σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο του λιτού και στο πνεύμα των ημερών στολισμού της πόλης, τοποθετήθηκαν μπροστά στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου, οι -για πολλά χρόνια καταχωνιασμένες σε αποθήκες του δήμου-αναπαραστάσεις των Μάγων. Ο κ. Χατζηδιάκος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. κ. Κύριλλο που επέτρεψε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στο χώρο έμπροσθεν του Ναού.

Αύριο, αναμένεται να ολοκληρωθεί από το Δήμο Ρόδου ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της Μεσαιωνικής Πόλης, ενώ το Λιμενικό Ταμείο θα διακοσμήσει τον Φάρου του  Αγίου Νικολάου και τον ξύλινο πεζόδρομο.

Ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος ευχαριστεί επίσης, τον πρόεδρο της εταιρείας Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου Α.Ε κ. Μιχάλη Μπαριανάκη καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, για την προσφορά τους σε λεμοπνοκυπαρίσσια, που θα στολισθούν με χριστουγεννιάτικα παραδοσιακά στολίδια και  θα διακοσμήσουν διάφορα σημεία του νησιού. Σημειωτέον τα λεμονοκυπαρίσσια τα είχε δωρίσει πέρυσι το νοσοκομείο Υγεία της Αθήνας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος  εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και στους ιδιώτες, που με τις προσφορές τους συνέβαλαν στον εορταστικό διάκοσμο δημοσίων υπηρεσιών, όπως η Αστυνομική Δ/νση Δωδεκανήσου.