Αυτή ειναι η Χρυσή Αυγή ….Εικόνες- ντοκουμέντα για το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής

Τι κι αν δηλώνουν «Έλληνες εθνικιστές» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποποιηθούν το ναζιστικό παρελθόν της Χρυσής Αυγής, οι εικόνες-ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι έχουμε να κάνουμε με ναζί υμνητές του Χίτλερ και του Μουσολίνι από… τα γεννοφάσκια τους.

Ο λόγος για τον προφυλακισμένο γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο και τον βουλευτή Χρήστο Παππά, οι οποίοι απεικονίζονται με τη σημαία του στρατού κατοχής της Ελλάδας, να αποδίδουν τιμές σε Χίτλερ και Μουσολίνι διαχρονικά και σε διαφορετικές μάλιστα χρονικές στιγμές.

Το φωτογραφικό υλικό από από τα πρώτα χρόνια σύστασης της Χρυσής Αυγής περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς φωτογραφίζονται μόνοι ή από κοινού με αρκετή υπερηφάνεια υψώνοντας τη δεξιά σε ναζιστικό χαιρετισμό έχοντας περασμένη στο μπράτσο τους τη σβάστικα. Σε άλλη φωτογραφία μάλιστα φορούν αυτοσχέδια ναζιστική στολή.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από τα γραφεία του κόμματος όπου η σβάστικα έχει αντικατασταθεί από ένα ακόμη πιο μισητό σύμβολο, αυτό των αιμοσταγών SS. Μάλιστα ο Χ. Παππάς δεν διστάζει να φωτογραφηθεί σε στάση προσοχής και με τη σβάστικα στο μπράτσο την ώρα που χαιρετά ναζιστικά στο γερμανικό νεκροταφείο στον Διόνυσο. Εκεί κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου η οργάνωση έκανε ολονυχτία για να τιμήσει τα γενέθλια του Χίτλερ.

Σε άλλες φωτογραφίες ο Χ. Παππάς ποζάρει μαζί με τον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο (ο περιβόητος Περίανδρος) σε βουνά αλλά και στα γραφεία της οργάνωσης, ενώ σε μία από αυτές κρατούν τη σημαία της ναζιστικής Βερμάχτ, του στρατού κατοχής δηλαδή της χώρας μας.
Ο Χ. Παππάς έχει φωτογραφηθεί σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του χαιρετώντας φασιστικά στην κρύπτη όπου βρίσκεται θαμμένος ο Ντούτσε στη Ρώμη.

Η φωτογραφία του Η. Κασιδιάρη με τη συντροφιά μασκοφόρων μελών της οργάνωσης κρατώντας τη ναζιστική σημαία, είναι από τους εορτασμούς του θερινού ηλιοστασίου που μόνο χριστιανική δεν είναι, την ώρα που η οργάνωση προσπαθεί τελευταία να ντυθεί έναν πιο «χριστιανικό» μανδύα.

xa1

xa7

xa5

xa6

xa3

xa4

Πηγή :tribune.gr

Pin It on Pinterest

Share This