Το “χουνέρι” των Τούρκων στο Αιγαίο με τη Buyukada!

Το καρτέρι της “ΕΛΛΗΣ” , τα στενά της… Σαντορίνης και το “κοκορέτσι” δύο ελληνικών F-16!

Είναι γνωστή στο ελληνικό κοινό η άκρως προκλητική «κρουαζιέρα» της τουρκικής κορβέτας «Buyukada» στις Κυκλάδες, που κράτησε 25,5 ολόκληρες ώρες.

Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα το ΕΘΝΟΣ , είχε και τη θετική πλευρά της, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να «τσεκάρει» το νεότερο πλοίο του τουρκικού στόλου, γύρω από το οποίο έχει δημιουργηθεί ολόκληρος μύθος, επειδή υποτίθεται ότι είναι «αόρατο» από τα ραντάρ των ξένων κρατών…

Η αλήθεια είναι, λοιπόν, ότι η τουρκική κορβέτα όχι μόνο δεν είναι «αόρατη», αλλά εντοπίστηκε αμέσως από τα ελληνικά ραντάρ, όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας παρεξέκλινε της πορείας της προς τα δυτικά. Μάλιστα, στο κεντρικό Αιγαίο ήταν «σκοπούν» η φρεγάτα «Ελλη», η ναυαρχίδα του ελληνικού Στόλου, που έσπευσε στο Στενό του Καφηρέα και… έστησε καρτέρι. Γύρω στις 3 το πρωί, η τουρκική κορβέτα «διασταυρώνεται» με την «Ελλη», η οποία και μέσω ασυρμάτου ανακοινώνει στον Τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και θα πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως. Οι Τούρκοι αγνοούν τις εκκλήσεις, και η κορβέτα συνεχίζει τον πλου της ανάμεσα στα Κυκλαδονήσια. Ωστόσο, η «Ελλη» τεστάρει την «Buyukada».

Τη «στριμώχνει» στα στενά, τη «σφίγγει» στις στροφές. Εκεί, όμως, που τα χρειάστηκε ο Τούρκος κυβερνήτης ήταν το απόγευμα της Τρίτης, όταν πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές της Σαντορίνης. Καθώς οι Τούρκοι αγνάντευαν την Καλντέρα, είδαν ξαφνικά δύο ελληνικά F-16 να κάνουν «βυθίσεις» πάνω από τα κεφάλια τους. Τέσσερις φορές οι Ελληνες πιλότοι έκαναν «κοκορέτσι» (όπως λένε στη γλώσσα τους) την τουρκική κορβέτα. Ηταν, δε, τόσο μεγάλος ο πανικός των Τούρκων, που όλες οι αναφορές-συνομιλίες του κυβερνήτη με το αρχηγείο του τουρκικού στόλου είναι καταγεγραμμένες από τα ελληνικά δίκτυα.

Το «χουνέρι» που έπαθε η «Buyukada» στη Σαντορίνη στάθηκε η αφορμή να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη να πάρει πορεία για την Τήλο και τελικά να μπει στη βάση του Ακσάζ…

Πηγή : parapolitika.gr