Χωρίς υδρομετρητές έμειναν ορισμένα ξενοδοχεία της Ρόδου για χρέη προς την ΔΕΥΑΡ

Στην διακοπή της υδροδότησης σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και επιχειρήσεις του νησιού που οφείλουν υπέρογκα ποσά από την κατανάλωση νερού, προβαίνει η ΔΕΥΑΡ. Ήδη τα συνεργεία της, από τις 28 Μαρτίου έχουν πιάσει δουλειά και προχώρησαν στην αφαίρεση υδρομετρητών από ξενοδοχεία των περιοχών Ιαλυσού, Νότιας  Ρόδου και Καλλιθέας που οφείλουν προς την ΔΕΥΑΡ ποσά που κυμαίνονται από 100.000-300.000 ευρώ.

Οι τιμολογημένες απαιτήσεις της ΔΕΥΑΡ προς τα ξενοδοχεία και τις μεγάλες επιχειρήσεις της Ρόδου ανέρχονται στο υπέρογκο ποσό των 14 εκατ. ευρώ, από συσσωρευμένα χρέη των τελευταίων χρόνων.

Παρά τα αλλεπάλληλα ειδοποιητήρια, που απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ ,στους κακοπληρωτές ξενοδόχους και επιχειρηματίες της Ρόδου, για ρύθμιση των χρεών τους, προς την επιχείρηση, αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τα «φέσια» τους να διογκωθούν.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης , καλεί τους μεγαλοοφειλέτες της ΔΕΥΑΡ ,έστω και την ύστατη στιγμή να σπεύσουν  και να ρυθμίσουν τα χρέη τους ,προς την επιχείρηση, καθώς τα συνεργεία  της ακόμη και την Μεγάλη Εβδομάδα ,θα συνεχίσουν με αμείωτο ρυθμό την αφαίρεση των υδρομετρητών από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις επιχειρήσεις της Ρόδου.

Παράλληλα με την διακοπή της υδροδότησης η ΔΕΥΑΡ, όπως οφείλει να πράξει, ενημερώνει με έγγραφο της προς την ΠΥΡ και τον ΕΟΤ, σε ποια ξενοδοχεία αφαιρέθηκαν οι υδρομετρητές προκειμένου από πλευράς τους,  να κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Στο παρελθόν θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο ΕΟΤ προχώρησε στην ανάκληση του σήματος λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων, που έμειναν χωρίς νερό.

Η απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, για διακοπή της υδροδότησης στους μεγαλοοφειλέτες ξενοδόχους και επιχειρηματίες της Ρόδου ήταν μονόδρομος, καθώς με βάση τον Καλλικράτη, ελλοχεύει ο κίνδυνος καταλογισμού προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της για απώλεια  εσόδων που έχουν ήδη βεβαιωθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή , διαφορετικά θα κατηγορηθούμε, ότι εθελοτυφλούμε. Δεν θα διστάσουμε παρά το όποιο πολιτικό κόστος που αναλαμβάνουμε και  τις όποιες  αντιδράσεις που πιθανόν να υπάρξουν ,  να υλοποιήσουμε στο ακέραιο την απόφαση μας  για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΡ και την ισονομία απέναντι σε όλους τους καταναλωτές. Στόχος της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, είναι η εύρυθμη  και  βιώσιμη λειτουργία της, προκειμένου να καταστεί μια εύρωστα οικονομικά επιχείρηση, που θα έχει την δυνατότητα  να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες  και να επενδύει σε αναπτυξιακά έργα προς όφελος του νησιού. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η ΔΕΥΑΡ, δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο, παρέχοντας μειωμένα τιμολόγια έως και 70% σε ειδικές κατηγορίες ευπαθών ομάδων, όπως είναι τα ΑΜΕΑ και οι πολύτεκνοι» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.