Ξεσηκωμός στις Καλυθιές για την αυθαίρετη κατασκευή στο Φαληράκι – Καταγγελία στην Εισαγγελία – Παράνομη και άκρως επικίνδηνη !

Ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών

Νέα Καταγγελία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλυθιών κ Παναγιώτη Αντωνά στην Εισαγγελέια Ρόδου για το ζήτημα της «Καντίνας» στο Φαληράκι με τίτλο «Σε βαθμό κακουργήματος κατά του φυσικού κάλλους και της εθνικής νομοθεσίας κρίνονται οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα, σε χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ρόδου και η ΚΥΔ στην περιοχή Καστρί στο Φαληράκι της Ρόδου».

Η επιστολή του Προέδρου κ Αντωνά έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης καταγγελίας που πραγματοποιήθηκε κατά την επίσκεψή του στο γραφείο της Εισαγγελίας την 3η Μάϊου 2022 όπου με επιστολή του την ίδια μέρα απεστάλησαν όλα σχετικά συνημμένα που ζήτησε η Εισαγγελέας.

Στην νέα καταγγελία του προέδρου παρουσιάστηκε υλικό το οποίο καταδεικνύει πως τίποτα δεν πτοεί τους καταπατητές που μαίνονται κατά του φυσικού φαινομένου του Αιγιαλού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο πρόεδρος

«Σήμερα με την υφ’ υμών αυτοψία, μετά από καταγγελίες πολιτών για παράνομες εργασίες που πραγματοποιούνται κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και με αδυναμία, για την επ αυτοφώρω σύλληψη των καταπατητών, από την Ελληνική Αστυνομία σε κάθε της προσπάθεια, κατόπιν των τηλεφωνικών καταγγελιών των πολιτών, καθώς η «οργάνωση» των καταπατητών και η ταχύτητα εκτέλεσης των αυθαιρεσιών τους είναι προσχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που συνεχώς καταφέρνουν και αποφεύγουν την σύλληψη.»

Στη συνέχεια συνέχισε παραθέτοντας εκτενείς περιγραφές και φωτογραφίες

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος αναφέρει πως

«Χθες στις 22:30 εμφανίστηκε γερανός ο οποίος τοποθέτησε στην άμμο κουβούκλιο με τουαλέτες που δεν συνάδουν με την νομοθεσία που διέπει τα τροχήλατα οχήματα και τις ιδιαιτερότητες της προστασίας του Αιγιαλού.»

Για το οποίο παρέθεσε φωτογραφικό υλικό.

Επίσης σχολίασε

«Όπως γίνεται αντιληπτό προφανώς και δεν πρόκειται για βιολογικές τουαλέτες όπως ο νόμος ορίζει αλλά για κατασκευή που παραπέμπει σε προϊόν μόνιμης κατασκευής.»

Ειδική Αναφορά έκανε ο κ Αντωνάς για την ξεδιάντροπη εκσκαφή εντός του Αιγιαλού και την τοποθέτηση δεξαμενής αποβλήτων την οποία και χαρακτήρισε εγκληματική Ενέργεια

«Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό για την εγκληματική παρέμβαση στο φυσικό φαινόμενο του Αιγιαλού Στις παρακάτω φωτογραφίες οι καταπατητές τοποθέτησαν Πλαστική Δεξαμενή περισυλλογής αποβλήτων σκάβοντας τον αιγιαλό. Αφού τοποθέτησαν φυτά περιμετρικά για την κάλυψή της προέβησαν στο θάψιμο της δεξαμενής. Πέραν όλων η νυχτερινή τους εργασία επέφερα εμφανή σπασίματα στη δεξαμενή που σημαίνει πως τα απόβλητα θα καταλήγουν αρχικά στην αμμουδιά και εν συνεχεία στη Θάλασσα.»

«Θεωρούμε πως το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί εγκληματική ενέργεια και αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αλλά και πράξη καταστροφής και αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος.»

Συνεχίζοντας την εκτενή του περιγραφή παρουσίασε επι της ουσίας την ανοχή που επιδεικνύεται σε καταπατήσεις τέτοιου τύπου και των κινδύνων που ενέχουν.

«Παρακάτω σας παρουσιάζουμε την πλήρη αδιαφορία των καταπατητών που εκθέτουν και θα εκθέτουν ανυποψίαστους πολίτες σε θανάσιμο κίνδυνο.Γυμνά καλώδια εκτεθειμένα στην αμμουδιά υπόγειες καλωδιώσεις κάτω από το ξύλινο ντέκ που μπορεί ανα πάσα στιγμή να αφαιρέσουν τη ζωή από οποιονδήποτε σε περίπτωση της όποιας επιπλοκής.

«Καθ υπέρβαση της σύμβασης την οποία ο Δήμος Ρόδου και η ΚΥΔ του παραχώρησε ο κύριος Σ…….ς Μ…..ς προέβη σε νέα κατάληψη πέραν της κατασκευής των τουαλετών τοποθετώντας νέο υπερυψωμένο ξύλινο Δάπεδο αψηφώντας κάθε σύσταση και εντολή της διοίκησης.

Πρίν την περιγραφή των αιτημάτων της Τοπικής Κοινότητας συμπλήρωσε

«Τέλος στην παρακάτω φώτο θα δείτε εξοπλισμό πλήρους εστίασης εκτός χώρου κυρίας χρήσης αλλά και εκτός του χώρου που παραχωρήθηκε με την σύμβαση τα οποία αφενός βρίσκονται παράνομα στον χώρο και αφετέρου στην όποια χρησιμοποίηση τους θα θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια Υγεία των πολιτών και των επισκεπτών καθώς βρίσκονται εκτεθειμένα σε βακτήρια σκόνη και αμμουδιά που δύναται να καταπωθούν από τους καταναλωτές. Επίσης σας παραθέτουμε συνολική εικόνα για το πώς κατέληξαν τα 15 τμ που του παραχωρήθηκαν από τον Δήμο σε ένα χώρο πλήρους εστίασης με την τοποθέτηση του οχήματος εκτός των συντεταγμένων που ορίζονται, την κατάληψη δεκάδων τετραγωνικών ξύλινου δαπέδου την τοποθέτηση πέργκολας με άγνωστη την στατική της επάρκεια που ενέχουν τον κίνδυνο ατυχήματος που μπορεί να αποβεί μοιραία αν ληφθούν υπόψιν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή συμβάν που αν μη κακό συμβεί θα πλήξει όλο το τουριστικό προϊόν του νησιού καθώς θα αποτελέσει παγκόσμια είδηση.

Με καταγγελία αυτή η τοπική κοινότητα Καλυθιών Φαληρακίου ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελίας και αιτήθηκε

Την άμεση έκδοση εντολής κατάσχεσης όλων των κινητών πραγμάτων συμπεριλαμβανομένου και της κατασκευής των τουαλετών που βρίσκονται στον χώρο πέραν του τροχήλατου οχήματος

Την Σαφή Εντολή προς την τοπική κοινότητα Καλυθιών για την απομάκρυνση των κατασχεμένων ορίζοντας την ως μεσεγγυούχο αυτών, τα οποία και θα φυλάσσονται στις αποθήκες της κοινότητας στην περιοχή Φράγκα Καλυθιών.

Την 24ωρη τοποθέτηση αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο για την αποφυγή νέων υπερβάσεων κατασκευών και καταπατήσεων.

Την αποστολή εντολής εξακρίβωσης των υπερβάσεων και των καταπατήσεων για την άμεση άρση της σύμβασης, την έκδοση πράξεων επιβολής προστίμου για αυθαίρετη ανέγερση αυθαίρετων κατασκευών και τον υγειονομικό έλεγχο που απαιτείται για την ανάκληση της όποιας πιθανής άδειας λειτουργείας στις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Εντολή προς την ΔΕΔΗΕ για την ανάκληση της όποιας αίτησης για την ηλεκτροδότηση του τροχήλατου οχήματος.

Την ανάκληση της σύμβασης με την ΔΕΥΑΡ και την άμεση διακοπή της παροχής νερού που ενδέχεται να «συνεισφέρει» στην χρήση της δεξαμενής αποβλήτων.

Και tέλος λόγο της ύπαρξης όπισθεν των κατασκευών, ενεργού στρατιωτικού έργου που κοινοποίησε η 95 ΑΔΤΕ το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα επιχειρησιακά σχέδια της Μεραρχίας, την εντολή προς την 95ΑΔΤΕ για την άμεση επέμβαση της, για την απομάκρυνση όλων των πακτωμένων κατασκευών, ξύλινου πατωμάτων και πακτωμένης πέργκολας στο σημείο τα οποία απαγορεύονται ρητώς από τον νόμο 2971/2001 και την σχετική ΚΥΑ για την διασφάλιση της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας.

Να σημειωθεί πως η τοπική κοινότητα γνωμοδότησε ομόφωνα κατά της δημοπράτησης χώρου για την τοποθέτηση του εν λόγο τροχήλατου οχήματος, γνωμοδότηση που δεν έλαβε υπόψη του ο τότε αντιδήμαρχος των οικονομικών αλλά και ο Δήμος Ρόδου στο σύνολό του.

Η Τοπική Κοινότητα Καλυθιών .

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This