Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία του Τέως Βασιλιά της Ελλάδας – Δείτε live !

Στη Μητρόπολη Αθηνών μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 11:00 το φέρετρο με τη σορό του τέως βασιλιά Κωνταντίνου, μετά το τέλος του λαϊκού προσκυνήματος, για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Στην εκκλησία φτάνουν και οι προσκεκλημένοι, που συλλυπούνται τους γιους του τέως βασιλιά, Παύλο, Φίλιππο και Νικόλαο και στη συνέχεια οδηγούνται στη θέση τους.  Λίγο μετά τις 11:3ο στη Μητρόπολη έφτασαν υποβασταζόμενος ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, που ήρθε από το Άμπου Ντάμπι με τη σύζυγό του και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βασίλισσα Σοφία και τις δύο κόρες τους Έλενα και Βικτόρια – Φεντέρικα. Ο Νικόλαος βγήκε έξω από την εκκλησία για να τους υποδεχθεί. Στην εκκλησία βρίσκεται και ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη βασίλισσα Λετίσια, που έγιναν δεκτοί στα σκαλιά από τον Παύλο, όπως και η πριγκίπισσα Άννα της Βρετανίας. 

Στη συνέχεια, στον χώρο έφτασε ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του βασίλισσα Μαξίμ, που τους υποδέχθηκε ο Παύλος, ενώ στην εκκλησία βρίσκεται ο πρίγκιπας του Μονακό Αλβέρτος και ο μέγας δούκας του Λουξεμβούργου, Ερρίκος. 

Ήδη, από τις 11:20 τη Μητρόπολη βρίσκονται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά. 

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος,  ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Ευγενία Μανωλίδου.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε στο βάθρο ενώ μπροστά, σε τραπέζι και πάνω σε μπλε και κόκκινα μαξιλάρια, έχουν τοποθετηθεί τα μετάλλια του τέως βασιλιά. Οι τρεις γιοι του βασιλιά εμφανώς συγκινημένοι αποχαιρέτισαν τον πατέρα τους.  Λίγο μετά τις 12:00, στην Εκκλησία έφτασαν η Τατιάνα Μπλάτνικ, η πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά, Αλεξία, με τον σύζυγό της και τα παιδιά τους. 

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Σε λίγο η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη

Περίπου στις 11:20, στη Μητρόπολη Αθηνών έφτασαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, δηλαδή ο αντιπρόεδρος  Παναγιώτης Πικραμμένος και η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, που συλλυπήθηκαν τους γιους του τέως βασιλιά. 

Στη Μητρόπολη βρίσκονται επίσης η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Δαβάκης,  ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος,  ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

huancarlos
Βασιλομήτωρ Σοφία και Χουάν Κάρλος
carlos-sofia-2
Βασιλομήτωρ Σοφία και επίτιμος βασιλιάς Χουάν Κάρλος
DSC_9417-01
Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Βίλεμ Αλεξάντερ και η σύζυγός του βασίλισσα Σοφία
DSC_9373-01
Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες συναντήσεις της οικογένειας
DSC_9383-01
Ο επίτιμος βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος και η βασιλομήτωρ Σοφία με την οικογένειά τους. Πρόκειται για μία από τις σπάνιες συναντήσεις της οικογένειας. Μαζί τους έφτασε και η δεύτερη αδερφή του τέως βασιλιά, πριγκίπισσα Ειρήνη
alvertos1
Ο πρίγκιπας Αλβέρτος
kideia-11
kideia-10
H_Νινετα_Φιξ_5780946
Η Νενέτα Φιξ
kideia-2
Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνταντίνου μέσα στη Μητρόπολη
kideia-1
Παύλος
Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου
Οι τρεις γιοι του Κωνσταντίνου
5780862_2
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος

Ήδη, οι τρεις γιου του τέως βασιλιά συνόδευσαν το φέρετρο από το παρεκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα.  Η εξόδιος ακολουθία τελείται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

voridis_
Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με τη σύζυγό του
Μάκης Βορίδης
Μάκης Βορίδης
afikseis-2
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Αλέξανδρος Λυκουρέζος
Στην Μητρόπολη οι γιοί του Κωνσταντίνου

Δείτε φωτογραφίες με τους γιούς του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

gioi-6
Νικόλαος
gioi-5
Παύλος
gioi-4
Φίλιππος
gioi-3
Μπροστά ο Παύλος και πίσω ο Φίλιππος
gioi-2
Ο Νικόλαος καταφθάνει στη Μητρόπολη
gioi-1
Φίλιππος

Στην εξόδιο ακολουθία θα συμμετέχουν και 12 ιεράρχες, μέλη της Ιεράς Συνόδου τα οποία βρίσκονται εκατέρωθεν του Αρχιεπισκόπου.

Μετά την ολοκλήρωση της κηδείας, στην οποία επικήδειο θα εκφωνήσει ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, θα ξεκινήσει πομπή οχημάτων από τη Μητρόπολη προς το Τατόι όπου ο εκλιπών θα ταφεί δίπλα στους γονείς του.

Στην πρώτη σειρά των καθισμάτων βρίσκεται η οικογένεια του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ: Η σύζυγος του Άννα Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος και οι κόρες του Αλεξία και Θεοδώρα. Δίπλα τους, οι αδελφές του Κωνσταντίνου, η επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία και η αδερφή της πριγκίπισσα Ειρήνη. Αριστερά από την οικογένεια βρίσκονται τα βασιλικά ζεύγη. Στη δεύτερη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται πρώην βασιλείς και στην τρίτη σειρά, διάδοχοι θρόνων.

Πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This