Ξεκινά δυναμικά τις δραστηριότητές του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανιάς «Ο Λεσπέρης»

Θέκλη Διακογεωργίου: «Από Θεού άρξασθε»…

Με την ευλογία της Εκκλησίας του γραφικού χωριού, ξεκινά δυναμικά τις δραστηριότητές του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανιάς «Ο Λεσπέρης» καθώς η νέα Πρόεδρος Θέκλα Διακογεωργίου σε συνεργασία με τα μέλη του δ.σ. διοργανώνουν την ερχόμενη Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 εκκλησιασμό με αρτοκλασία, στην κεντρική Εκκλησία, υπέρ υγείας όλων των Λαχανιατών και των φίλων της περιοχής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα προσφερθούν κεράσματα στο μάγκανο του χωριού, με ανταλλαγή εορταστικών ευχών, ενόψει των εορτών και – κατά το έθιμο – θα ψαλούν τα πατροπαράδοτα κάλαντα των Χριστουγέννων.
Αναφορικά με το ξεκίνημα του Συλλόγου υπό το νέο δ.σ. η Πρόεδρος κ. Διακογεωργίου, διευκρίνισε ότι, η νέα ομάδα αρχίζει με όρεξη, προκειμένου να διατηρηθεί, να συνεχισθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω η διάδοση του ντόπιου πολιτισμού, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει: ήθη και έθιμα, πατροπαράδοτες συνήθειες, παραδοσιακές δραστηριότητες, ντόπιες γεύσεις, πολιτιστικά στοιχεία.

«Με μεράκι και γνώμονα τη διάδοση και την ανάπτυξη της ντόπιας πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού μας, ξεκινήσαμε και προχωρούμε δυναμικά. Καλούμε κοντά μας, τους απανταχού Λαχανιάτες, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν και να ενισχύσουν τις δραστηριότητες του Συλλόγου μας και να αναδειχθεί η ιδιαίτερη πατρίδα μας, που πραγματικά, είναι στην καρδιά μας» τόνισε η κ. Διακογεωργίου.

Επίσκεψη στη Ζωντανή Φάτνη της Σαλάκου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανιάς

Τα Χριστούγεννα στη Ρόδο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη δημιουργία Φάτνης σε διάφορες περιοχές και τις ανάλογες επισκέψεις ντόπιων και τουριστών. Τιμώντας την παράδοση, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαχανιάς «Ο Λεσπέρης» διοργανώνει την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017, εκδρομή με λεωφορείο του ΡΟΔΑ, με αναχώρηση στις 10.00 το πρωί από την πόλη της Ρόδου, πέρασμα από τη Λαχανιά στις 11.30 προκειμένου να επιβιβαστούν όσοι συμπολίτες μας επιθυμούν και προορισμό τη ζωντανή Φάτνη της Σαλάκου, στο μοναδικό φυσικό σπήλαιο της περιοχής.

Στη Σάλακο, θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τα αξιοθέατα και τις ντόπιες γεύσεις, στα εστιατόρια της περιοχής. Η αναχώρηση προς Λαχανιά και Ρόδο, θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα.

« Η κατάνυξη των εορταστικών ημερών, συμπληρώνεται και ενισχύεται με τη ζωντανή αναπαράσταση της Θείας Γέννησης, που χρόνια τώρα, από την εποχή της υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη μέχρι και σήμερα, έχουν τιμήσει με την παρουσία τους διεθνούς φήμης προσωπικότητες, αλλά και αμέτρητοι συμπολίτες μας. Γι΄αυτό και το δ.σ. του Συλλόγου μας, αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν, να ζήσουν ή να επαναλάβουν εφέτος τη μοναδική αυτή εμπειρία της επίσκεψης στη Σαλακενή Φάτνη. Σας περιμένουμε όλους!» τόνισε αναφορικά με την εκδρομή, που θα γίνει τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, η Πρόεδρος κ. Θέκλα Διακογεωργίου. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εκδρομή, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα:

6936656969 Διακογεωργίου Θέκλα
6949252357 Χρυσόπουλος Γεώργος
6946393129 Σπανού Βιβή
Η τιμή της εκδρομής είναι 5 ευρώ κατ΄άτομο.

Τέλος, το δ.σ. του Συλλόγου, επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά, τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και τη Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ για την προσφορά των λεωφορείων, προκειμένου να εκτελεσθεί η εκδρομή στη Ζωντανή Φάτνη της Σαλάκου .

Pin It on Pinterest

Share This