Χριστουγεννιάτικη συναυλία απο την Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου

Σε μια ακόμη ξεχωριστή, ποιοτική βραδιά προσκαλεί τους πολίτες

η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017,

στις 8.30 μμ, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου,

στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της.

Η Μικτή Χορωδία, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικής και καταξιωμένου μαέστρου κ. Μιχάλη Καλαεντζή, ολοκληρώνει έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 55ο έτος λειτουργίας και καλλιτεχνικής συμμετοχής της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας. «Αειφόρα», αεικίνητη και «πανταχού παρούσα», δεν θα μπορούσε παρά με το φως του δικού της “άστρου” να στείλει και φέτος στις καρδιές μας το μήνυμα της επικείμενης έλευσης του Χριστού.

Το πρόγραμμα είναι έτσι διαρθρωμένο, ώστε το κοινό από την αρχική κατάνυξη να διέλθει στην ατμόσφαιρα της ελπιδοφόρας προσμονής και της ψυχικής ανάτασης για την επικείμενη γέννηση του Θεανθρώπου και την έλευση της νέας χρονιάς.

Στη συναυλία της Κυριακής συμπράττουν, ως είθισται, η Παιδική-Νεανική Χορωδία Amabile, του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και η πολυβραβευμένη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Την ευθύνη διδασκαλίας την καλλιτεχνική επιμέλεια και την μουσική διεύθυνση όλων των χορωδιών έχει ο κ. Μ. Καλαεντζής. 

Στη συναυλία θα ακουστούν έργα Ελλήνων και ξένων δημιουργών, υπό τη συνοδεία μουσικής από σχήμα αποτελούμενο από εγνωσμένης αξίας μουσικούς: Ιωάννα Καζαντζή – Τσέλλο, Εύη Κατσαρά – Φλάουτο, Αμάριλντο Λότσκο – Τσέλλο, Παναγιώτης Παπαδημητρίου – Κλαρινέττο, Νεφέλη Σολομών – Φλάουτο, Αγγελική Σταυρίδη – Πιάνο, Τασούλα Καλοπέτρη – Βιολί, Κωνσταντίνος Ταμπάκης – Βιόλα, Καμέλια Φαραμίτσα – Βιολί.

Σολίστ στο τραγούδι: Δήμητρα Παπαδοπούλου, Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και το σύλλογο «Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου», ενώ συμπράττουν το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και το Επιμορφωτικό και Επικοινωνιακό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

Στην είσοδο του Ιερού Ναού θα γίνεται προαιρετική συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pin It on Pinterest

Share This