Χειμερινός τουρισμός στη Ρόδο απο Τούρκους τουριστικούς πράκτορες

ΔΥΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ από την Τουρκία δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Πρόκειται για τους κ.κ. Τζεμ Κουτλάι και Βεντάτ Σουρέρ, οι οποίοι δραστηριοποιούνται με γραφεία σε Μαρμαρίδα και Ντάτσα και ασχολούνται, μεταξύ άλλων, με προγράμματα χειμερινού τουρισμού, δηλαδή με μία αγορά που άνοιξε τα τελευταία χρόνια για τη γείτονα χώρα και φαίνεται ότι αναπτύσσεται δυναμικά.

Ο σκοπός της επίσκεψής τους στη Ρόδο είναι να έχουν επαφές με τους εδώ φορείς (μετά τον δήμαρχο προγραμματίζουν να συναντηθούν με τον πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Καμπουράκη και με τον διευθυντή του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Παλογιαννίδη), προκειμένου να ξεκινήσουν την υλοποίηση ενός προγράμματος συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας και Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στόχος τους είναι να ξεκινήσουν από τον Φεβρουάριο-Μάρτιο του 2015 πιλοτικά και από τον Οκτώβριο του 2015 κανονικά να προσφέρουν στους τουρίστες που εξυπηρετούν (κυρίως Γερμανούς και Αυστριακούς, αν και συνεργάζονται με 9 ευρωπαϊκές χώρες και με ΗΠΑ) πακέτο που θα συμπεριλαμβάνει και διήμερη επίσκεψη στη Ρόδο. Αυτό είναι κάτι που, όπως είπαν, το ζητούν οι ίδιοι οι τουρίστες, που θα ήθελαν να συνδυάσουν το χειμερινό ταξίδι τους στη γείτονα χώρα με μία επίσκεψη σε ένα νησί που διαθέτει ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (την Μεσαιωνική Πόλη).

Οι προωθήσεις αφορούν, για το πιλοτικό δίμηνο τουλάχιστον, 9-10 χιλιάδες άτομα, και θα γίνονται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασαν στον δήμαρχο Ρόδου, από Σμύρνη με πτήσεις τσάρτερ ή από Μαρμαρίδα με καταμαράν για όλη τη χειμερινή περίοδο.

Η συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Κουσουρνά έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με πολλά χαμόγελα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος σε δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες η Ρόδος θα παράσχει όποια βοήθεια χρειαστεί προκειμένου να ξεκινήσει μια τέτοια συνεργασία, καρπός της οποίας θα είναι η ανάπτυξη τουριστικού ρεύματος και κατά τους χειμερινούς μήνες.

Pin It on Pinterest