Εντοπισμός και διάσωση παράνομων μεταναστών στο Αγαθονήσι– Παροχή συνδρομής σε Τ/Χ σκάφος στην Αστυπάλαια

Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι οκτώ (28) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Ν.Α. της ν. Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό παράνομων μεταναστών. Οι ανωτέρω, πλησίον των ακτών της ν. Αγαθονησίου, κατέστρεψαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα την έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των είκοσι οκτώ (28) παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, σαράντα ένας (41) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή Β.Α. της ν. Αγαθονησίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Οι ανωτέρω, στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα την έντονη εισροή υδάτων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των σαράντα ενός (41) παράνομων μεταναστών (32 άνδρες, 03γυναίκες, 06 ανήλικα παιδιά), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργούνται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω έλλειψης καυσίμων του Τ/Χ σκάφος «ΚΑΡΑΣ» Τ.Π. 532-Ε, με δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, στη θαλάσσια περιοχή Άγιου Ιωάννη του Ριχτή ν. Αστυπάλαιας.

Άμεσα στο σημείο, για παροχή συνδρομής κατέπλευσε το Α/Κ σκάφος “ΑΓΙΟΣ ΟΝΟΥΦΡΙΟΣ” Ν.Κ. 521 και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΥΛΙ” Ν.Κ.248, στο οποίο επέβαινε και στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, το οποίο εντόπισε και εν συνεχεία ρυμούλκησε το «ΚΑΡΑΣ» στο λιμένα Σκάλας Αστυπάλαιας όπου και προσέδεσε ασφαλώς.

Pin It on Pinterest