Περιοδεία του Χ. Χατζηευθυμίου σε επιχειρήσεις, υπηρεσίες του Δήμου και στη Δημοτική ενότητα Καλιθέας.

   Το πρωί της Δευτέρας 13 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου αρχικά στο γραφείο του νυν Δημάρχου κ Κουσουρνά και στην συνέχεια σε υπηρεσίες του Δήμου.

            Αναλυτικότερα ο κ Χατζηευθυμίου συνοδευόμενος από τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους επισκέφθηκε διαδοχικά τις Δημοτικές επιχειρήσεις ΡΟ.Δ.Α., ΔΕΥΑΡ και κατόπιν την υπηρεσία πρασίνου.

            Κατά την παραμονή του ο επικεφαλής της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζή Χατζηευθυμίου συνομίλησε με τους εργαζομένους και στελέχη των δημοτικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών.

            Αντικείμενο συζητήσεων αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι δημοτικές υπηρεσίες κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

            Από την πλευρά του  ο κ Χατζηευθυμίου υπογράμμισε ότι ο ίδιος και τα στελέχη της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. έχουν την βούληση και τις λύσεις για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που ταλαιπωρούν εργαζόμενους και πολίτες, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες των υπηρεσιών του Δήμου

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ο  κ Χατζηευθυμίου συνέχισε τις επισκέψεις του σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Καλιθέας. Πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της της παράταξης ΡΟ.ΔΗ. κ Χατζηευθυμίου επισκέφθηκε διαδοχικά τις Καλυθιές, το Φαληράκι και τα Κοσκινού.

Μάλιστα στις Καλυθιές ο κ Χατζής είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον βουλευτή κ Γάκη με τον οποίο συζήτησε τις πολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται με ορόσημο την 18 Μαΐου.

Σε όλη τη διάρκεια της επίσκεψης του ο κ Χατζηευθυμίου αντάλλαξε απόψεις με κατοίκους και καταστηματάρχες των περιοχών σχετικά με τα ζητήματα δυσλειτουργίας του Καλλικράτη και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον Δήμο.

            Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις προγραμματικές θέσεις της παράταξης ΡΟ.ΔΗ  για τη  μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου Ρόδου θα οδηγήσει σε μείωση τελών

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Χατζηευθυμίου επεσήμανε τα εξής:

” Ο δικός μου στόχος είναι η μείωση του λειτουργικού κόστους του Δήμου. Αυτό δεν σημαίνει απολύσεις ούτε αναστολή ή κατάργηση υπηρεσιών. Σημαίνει λιγότερο κόστος, οικονομίες κλίμακος, μείωση της σπατάλης και της γραφειοκρατίας. Συνδέεται με συγκεκριμένα μέτρα όπως:

1-Ηλεκτρονικές υπηρεσίες που μειώνουν τις δαπάνες του Δήμου σε αναλώσιμα.

2-Ενιαίο Σύστημα Προμηθειών που θα μειώσει το κόστος, τουλάχιστον κατά 30%. Μία και έξω οι προμήθειες για κάθε χρονιά, έτσι εξασφαλίζουμε καλύτερες τιμές και κάνουμε μεγάλες οικονομίες.

3-Έλεγχος της κίνησης οχημάτων του Δήμου, θα κινούνται μόνο για υπαρκτές και υπηρεσιακές ανάγκες.

4-Διαρκής αξιολόγηση σε ετήσια βάση δαπανών και υπηρεσιών. Όλα θα αξιολογούνται για να γίνονται και διορθωτικές παρεμβάσεις.

5 -Νέος και σύγχρονος οργανισμός του Δήμου. Ορθολογική κατανομή υπαλλήλων στη βάση των πραγματικών αναγκών.

6-Μείωση του τηλεπικοινωνικού κόστους των υπηρεσιών του Δήμου, με τη χρήση νέων τεχνολογιών.”

Pin It on Pinterest