Ο Φώτης Χατζηδιάκος στην ημερίδα με θέμα «Ροδίτικη Γαστρονομία και All Inclusive»

Την ανάγκη να αναπτυχθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος κατά την ομιλία του στην ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα (Σάββατο 12 Απριλίου) ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου σε συνεργασία με το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, με θέμα«Ροδίτικη Γαστρονομία και All Inclusive».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξήρε το Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων που τα τελευταία χρόνια έχει επιδείξει ένα σημαντικό έργο με σημαντικές παρεμβάσεις για τον τουρισμό, αναδεικνύοντας τα πολλά και σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει το ειδικά τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Χατζηδιάκος κατά την ομιλία του επισήμανε πως το σύστημα διακοπών all inclusive, το οποίο κερδίζει συνεχώς έδαφος, εφαρμόζεται σε πολλές ανταγωνίστριες χώρες και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί νομικά ώστε να περιοριστεί η εφαρμογή του. Τόνισε επίσης πως εκτός από τα θετικά στοιχεία έχει και αρνητικές παραμέτρους καθώς λειτουργεί εις βάρος άλλων τουριστικών εξω-ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Όπως υπογράμμισε, το σύστημα all inclusive θα πρέπει πλέον να γίνει ποιοτικότερο σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα κάστρα πέφτουν από μέσα».

Κατά την τοποθέτησή του ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου αναφέρθηκε εκτενώς στην πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ρόδου η οποία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την προσέλκυση νέων επισκεπτών, στο πλαίσιο ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. «Θα πρέπει να υπάρξει άμεση διασύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, μέσω της προώθησης των τοπικών ποιοτικών μας προϊόντων. Η ροδίτικη μπορεί να γίνει πόλος έλξης για το εξειδικευμένο τμήμα του γαστρονομικού τουρισμού. Ηλιο και θάλασσα μπορούν να προσφέρουν κι άλλες περιοχές, γι αυτό εμείς θα πρέπει ως προορισμός να ξεχωρίσουμε. Η ροδίτικη κουζίνα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη, από τα πρώτα βήματα που έχουν γίνει προς αυτή την κατεύθυνση, αποδεικνύεται την πράξη. Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε προς όφελος μας κι αυτό θα πρέπει να γίνει αντιληπτό όχι μόνον από τους ξενοδόχους αλλά και από τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης» ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του ο κ. Χατζηδιάκος.

Εξάλλου ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος ως αντινομάρχης πρωτογενούς τομέα είχε θέσει τις βάσεις για την σωστή προώθηση και αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων του νησιού και υπήρξε από τους πρωτεργάτες του προγράμματος της “Aegean Cuisine” που σκοπό είχε την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γραστρονομίας.

Pin It on Pinterest