Συνέντευξη με την Σεβαστή Χαβιαρά – Μια φοιτήτρια υποψήφια στο πλευρό του Χατζή στις εκλογές

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η Σεβαστή είναι μια κοπέλα απο τους νέους ανθρώπους που επέλεξαν και επιλέχθησαν , να συστρατευθούν με την παράταξη “ΡΟΔΙ” και τον Χατζή Χατζηευθυμίου .

Μόλις 21 ετών , σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου , είναι απόφοιτος σχολής αισθητικής ,ζει και εργάζεται στη Ρόδο .

Η συνέντευξη έγινε σε καφέ στο κέντρο της πόλης.

Όμορφη , οξυδερκής και ετοιμόλογη η Σεβαστή Χαβιαρά με αφοπλιστική ειλικρίνεια και πάθος μοιράζει τις σκέψεις της μαζί μου .

-Γιατί ένας νέος άνθρωπος να θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική;

Γιατί δεν μπορεί να αφήσει να διαχειρίζονται τη Ρόδο οι επαγγελματίες της πολιτικής, με τα αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε και κρίνουμε.

Η αδράνεια και η αποχή των νέων ανθρώπων είναι κάτι που ευνοεί όλους αυτούς, θα έλεγα ότι την επιδιώκουν κιόλας με τον τρόπο τους. Είμαι 21 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και παράλληλα εργάζομαι. Ζω σε αυτό τον τόπο, εδώ γεννήθηκα. Θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να δώσω στον τόπο μου και στους ανθρώπους του , κάτι καλύτερο.

Η Ρόδος αξίζει σίγουρα κάτι καλύτερο από αυτό που της προσφέρουν όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της.

Έχω ιδέες, προτάσεις αλλά και διάθεση για να αγωνιστώ για να τις κάνω πράξη.

-Ποια θεωρείς ότι είναι τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο περασμένο καλοκαίρι, οι καταστροφικές πυρκαγιές προκάλεσαν μια τεράστια περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή. Τον περασμένο Νοέμβριο χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από τις πλημμύρες, καταστράφηκαν περιουσίες επειδή κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους, έκλεισαν τα μάτια τους στα προβλήματα, μετέθεσαν τη λύση αυτών των προβλημάτων στο μέλλον. Η Ρόδος είναι ανοχύρωτη στις φυσικές καταστροφές και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οφείλουμε επίσης να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση, να συνειδητοποιήσουμε ότι το περιβάλλον είναι μέρος του συνολικού τουριστικού μας προϊόντος.

Θα σας έλεγα επίσης ότι πίσω από τη ”βιτρίνα” της Ρόδου υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η καθαριότητα στις γειτονιές της πόλης είναι σε απίστευτα χαμηλό επίπεδο, οι δρόμοι μας είναι σε πολύ κακή κατάσταση, είναι δρόμοι που δεν ταιριάζουν στη Ρόδο του τουρισμού, στη Ρόδο του 2014.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα σε όλο το νησί, δεν επαρκεί ο χώρος και ο χρόνος για να αναφερθούμε σε αυτά. Ξέρετε όμως ποιο είναι το πιο μεγάλο πρόβλημα;

Η ατολμία, η αναβλητικότητα, η μετάθεση της αντιμετώπισης των προβλημάτων στο μέλλον. Αυτό πρέπει να αλλάξει, χρειαζόμαστε ένα Δήμαρχο αλλά και ανθρώπους που θα λύνουν προβλήματα, θα είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν τη Ρόδο και όχι να διαχειριστούν τη φθορά και την παρακμή.

-Κάθε άνθρωπος που θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική, ιδίως οι νέοι σε ηλικία, έχουν κάποιο όραμα συνήθως πιο ρομαντικό. Ποιο είναι το δικό σου όραμα για το νησί;

Είμαι ρεαλίστρια γιατί όσο και αν είμαι πολύ νέα ακόμα, έχω συναίσθηση των απαιτήσεων και των αναγκών της πραγματικής ζωής γιατί όπως σας είπα, παράλληλα με τις σπουδές μου, εργάζομαι κιόλας.

Δεν μου αρέσει επίσης να χρησιμοποιώ τέτοιες βαρύγδουπες και ξύλινες λέξεις, όπως είναι η λέξη όραμα. Η λέξη αυτή έχει φορτιστεί αρνητικά με τον τρόπο που την μεταχειρίστηκαν και την χρησιμοποίησαν οι επαγγελματίες της πολιτικής.

Το δικό τους ”όραμα” έγινε ο εφιάλτης των πολιτών. Εμένα τα πόδια μου πατάνε γερά στη γη, ξέρω τι μπορώ να προσφέρω και έχω μεγάλη διάθεση και όρεξη.

Οι νέοι άνθρωποι της ηλικίας μου αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, αισθάνονται ότι δεν έχουν κάποια βοήθεια, κάποια στήριξη.

Δεν εννοώ φυσικά ότι ο Δήμος Ρόδου θα πρέπει να προσλαμβάνει όποιον είναι άνεργος. Μπορεί όμως να στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Με μειωμένα τέλη για όποιον νέο ανοίξει μια επιχείρηση στο νησί, με ενημέρωση και υποστήριξη για τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υπάρχουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. με σεμινάρια κατάρτισης για ανέργους.

Πρακτικά πράγματα αλλά τόσο ουσιαστικά. Πράγματα που προκύπτουν από τη δική μου εμπειρία, γιατί και εγώ κάνω τη δική μου επαγγελματική προσπάθεια παράλληλα με τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ Χατζής μας έδωσε ρόλο και φωνή, μας ρίχνει στα βαθιά για να δώσουμε τη δική μας μάχη. Τη μάχη για μια πιο όμορφη Ρόδο.

-Είσαι υποψήφια με το ΡΟΔΙ , τη Ροδιακή Δημιουργία με υπ. δήμαρχο το Χατζή Χατζηευθυμίου. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για ότι συμβαίνει στον τόπο μας.

Τα πράγματα τα αλλάζεις όταν συμμετέχεις, όταν διεκδικείς. Για αυτό και πήρα την απόφαση να συμμετέχω πιο ενεργά, να διεκδικήσω την ψήφο των συμπατριωτών μου για να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν, μας προσβάλουν και είναι έξω από την αισθητική και τις αξίες μας.

Το ΡΟΔΙ εκφράζει τη γενιά μου, η διακήρυξη αρχών του Χατζή στις 2 Απριλίου στο ΑΚΤΑΙΟΝ, αποπνέει νέες ιδέες. Είναι ένα ολοκληρωμένο και σύγχρονο σχέδιο για τη διοίκηση και λειτουργία του Δήμου αλλά και για να βγούμε από την φθορά, την παρακμή και την υποχώρηση.

Η γενιά μου αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των νέων ανθρώπων είναι στο ΡΟΔΙ.

Είμαστε το ΡΟΔΙ. Η γενιά της ανατροπής και της δημιουργίας.

Σηκωθήκαμε από τους καναπέδες, εγκαταλείψαμε κάθε σκέψη και δισταγμό που οδηγεί στην αδράνεια και στην αποχή και διεκδικούμε όχι το αυτονόητο αλλά το καλύτερο για το νησί μας.

-Oι νέοι άνθρωποι συνήθως απαξιώνουν την πολιτική. Τι φταίει για αυτό;

Η εικόνα που χαρακτηρίζει την πολιτική και καθορίζεται από την εικόνα που βγάζουν προς τα έξω, ορισμένα πρόσωπα που άσκησαν εξουσία.

Η Ελλάδα δεν οδηγήθηκε στα σημερινά αδιέξοδα, μόνη της. Κάποιοι συνέβαλαν σε αυτό.

Ο κ.Πάγκαλος, θέλοντας να αποσείσει τις δικές του ευθύνες ως Υπουργός επί μια εικοσαετία, μας πέταξε κατάμουτρα ότι ”μαζί τα φάγαμε”.

Δεν τα φάγαμε όμως μαζί. Η νοοτροπία της αρπαχτής, της μίζας και του βολέματος οδήγησε την Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση και δημιούργησε τα συναισθήματα απαξίωσης των νέων απέναντι στην πολιτική.

Η πολιτική όμως δεν είναι οι άνθρωποι που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη και τις ελπίδες των πολιτών, αυτοί που έκλεψαν και αδίκησαν.

Πολιτική σημαίνει συμμετοχή, διεκδίκηση, δημιουργία. Σε αυτή την πολιτική πιστεύω εγώ.

-Ο Χατζής Χατζηευθυμίου δείχνει ότι πιστεύει στους νέους. Σου έδωσε και εσένα την ευκαιρία να διεκδικήσεις ρόλο και παρουσία στα κοινά. Πως αξιολογείς τον πολιτικό Χατζηευθυμίου;

OLYMPUS DIGITAL CAMERAO Χατζής έχει τόσο βαθιά ανθρώπινα χαρακτηριστικά που δεν τον κατατάσσουν στους επαγγελματίες της πολιτικής. Δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς πολιτικό.

Είναι έντιμος άνθρωπος με ηθικές αξίες, ανθρώπινος.

Έχει να επιδείξει έργο στην πόλη της Ρόδου που αναγνωρίζεται από όλους, έχει πρόγραμμα, σύγχρονες ιδέες, εμπιστεύεται τους νέους.

Η Ρόδος θα προχωρήσει μπροστά με νέους ανθρώπους και με καταξιωμένους ανθρώπους, με την εμπειρία και την τόλμη του Χατζή.

Είναι ένας κανονικός άνθρωπος, ένας από εμάς. Δεν έχει καμία σχέση με τους ξύλινους και τους ”στημένους” πολιτικούς.

Πιστεύει στους νέους ανθρώπους, το απέδειξε και το αποδεικνύει με τις επιλογές του. Το ΡΟΔΙ έχει γεμίσει νέους ανθρώπους, εκφράζει την ελπίδα, την ανατροπή και τη δημιουργία.

Ο Χατζής μας έδωσε ρόλο και φωνή, μας ρίχνει στα βαθιά για να δώσουμε τη δική μας μάχη. Τη μάχη για μια πιο όμορφη Ρόδο.

 

Pin It on Pinterest