Συγχαρητήρια Χατζηδιάκου σε Κόνσολα

Κύριε Βουλευτά,

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ερώτηση σας στην Βουλή αναφορικά με την ανταποδοτικότητα των τελών που εισπράττει το ΤΑΠΑ από τους αρχαιολογικούς χώρους της Ρόδου. Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ένας βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος συντάχθηκε με τις θέσεις και τις απόψεις και με το πάγιο αίτημα όχι μόνο του Δημάρχου αλλά και της πλειοψηφία του ροδιακού λαού για ένα ζήτημα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Αναμφίβολα ο τουρισμός και ο πολιτισμός αποτελούν για την Ρόδο μοχλούς ανάπτυξης. Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς μας χώρους, καθώς και το μοναδικό στο κόσμο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς την Μεσαιωνική Πόλη, αποφέροντας σημαντικά έσοδα κάθε χρόνο.

Δυστυχώς όμως η αρχή της ανταποδοτικότητας στη διάθεση των πόρων που εισπράττει το ΤΑΠΑ από τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία από τη Ρόδο, όπως συμβαίνει άλλωστε και με το θέμα του σπατόσημου, παραβιάζεται κατάφορα. Είναι καιρός πλέον να μάθουμε πόσοι από τους πόρους που εισπράττει ετήσια το ΤΑΠΑ και γενικά το Δημόσιο από την Ρόδο διοχετεύονται και επενδύονται στην τοπική μας κοινωνία προς όφελος των συμπολιτών μας.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, προκειμένου να προάγουμε ένα νέο τουριστικό μοντέλο, το οποίο θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στον τόπο μας, αυξάνοντας την τουριστική ζήτηση και εμπλουτίζοντας την προσφορά. Σε μια εποχή όμως που τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου δεν είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο, ο πολιτισμός μας έχει ανάγκη τα έσοδα αυτά.

Έχουμε καταθέσει επανειλημμένα την πρόταση, ότι ο Δήμος Ρόδου είναι σε θέση να αναλάβει την συντήρηση την φύλαξη και τον καθαρισμό των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων, εισπράττοντας ένα μέρος από τα έσοδα των εισιτηρίων, το ύψος του οποίου θα προκύψει μέσα από μια οικονομοτεχνική μελέτη.

Μέχρι τώρα το αίτημα μας δεν βρήκε «ευήκοα ώτα». Πιστεύουμε ότι με την δική σας συμβολή αλλά και την στήριξη της θέσης σας, από το σύνολο των κοινοβουλευτικών μας εκπροσώπων, να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Με εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος

Pin It on Pinterest