Ο Φ. Χατζηδιάκος εξάρει το έργο της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου για τις δράσεις τους

Με αφορμή την εκδήλωση της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο Ψηλορείτης» με θέμα «Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός αντίδοτα στην οικονομική κρίση», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος με ανακοίνωσή του εξάρει το έργο της Αδελφότητας και συγχαίρει τα δραστήρια μέλη για τις δράσεις τους.

“Η Αδελφότητα Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» εθελοντής σε δράσεις και πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, συμμετέχει πάντα ανιδιοτελώς στην αντιμετώπιση προβλημάτων, ενισχύοντας υλικά και ηθικά συνανθρώπους μας και συστρατεύεται στον αγώνα για την επίτευξη κοινωφελών  στόχων   με   βαθύτατα ηθικό και ανθρωπιστικό περιεχόμενο.

 Τα δραστήρια μέλη της Αδελφότητας Κρητών Ρόδου «Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ», έχοντας βαθιά ριζωμένο μέσα τους πατροπαράδοτα το κρητικό φιλότιμο και την ανθρωπιά οργάνωσαν την εκδήλωση με θέμα ¨Η κοινωνική αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός, αντίδοτα στην οικονομική κρίση», οριοθετώντας ως άξονες για την επίτευξη του κοινού καλού την αγάπη για τον πλησίον, την αλληλεγγύη και την εκούσια και ανιδιοτελή προσφορά. Θερμά συγχαρητήρια στον ομιλητή κ. Μανόλη Τσιρακάκη, μέλος του Δ.Σ. και δάσκαλο της πνευματικής καλλιέργειας και ηθικής καθώς επίσης στα μέλη του Δ.Σ. εθελοντές στα ανθρωπιστικά αυτά ιδεώδη. Ο σύγχρονος άνθρωπος στους χαλεπούς αυτούς καιρούς πρέπει να αναστοχαστεί τις πανανθρώπινες αυτές αξίες και να κάνει πράξη του αυτό, που έλεγε ο Καζαντζάκης: «Η ουσία του Χριστιανισμού είναι η θυσία. Να θυσιαστείς για το χώμα των προγόνων σου. Να θυσιαστείς για την τιμή σου. Να θυσιαστείς για κάτι ακόμη μεγαλύτερο από την ατομικότητα σου και από τη ράτσα σου. Να θυσιάζεσαι για την ανθρωπότητα. Αυτή είναι η κορυφή της θυσίας»”.

Pin It on Pinterest