Παρέμβαση του Περιφερειάρχη για το καθεστώς κινητικότητας στου Οδηγούς των Νοσοκομείων

Με επιστολές τόσο προς την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, όσο και προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρενέβη ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, κ. Γιαννης Μαχαιρίδης, για την επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας τους οδηγούς των νοσοκομείων.

Ο κ. Μαχαιρίδης προτείνει την ενίσχυση των νοσοκομείων των νησιών  της Περιφέρειας, όπου εδρεύουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, με οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το εν λόγω μέτρο προτάθηκε να ισχύσει για το απαραίτητο χρονικό διάστημα (ένας μήνας), καθώς το Μάιο ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος.

Προς: Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

    κα Χριστιάνα Κολογήρου

 

Κυρία Γενικέ,

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς κινητικότητας τους οδηγούς των Νοσοκομείων, είχε ως αποτέλεσμα να βρεθεί σε δύσκολη θέση η λειτουργία των Νοσοκομείων.

Παρακαλώ όπως εξετάσετε την δυνατότητα διάθεσης από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οδηγών για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Ρόδου και Σύρου για 25 ημέρες.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ                                                                             

 Προς: Υπουργό Δημόσιας Τάξης &  Προστασίας του Πολίτη

                κο. Δένδια Νικόλαο

   Αξιότιμε κε Υπουργέ,

                Κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με την οποία τίθενται σε καθεστώς κινητικότητας οι οδηγοί των νοσοκομείων, τα Νοσοκομεία των νησιών μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα.

                Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την παρούσα επιστολή σας ζητώ να εξετάσετε την δυνατότητα οδηγοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να συνδράμουν το Νοσοκομείο Ρόδου στη διεκπεραίωση υποθέσεων του, και όχι υποθέσεων του ΕΚΑΒ, για τις ακόλουθες 25 ημέρες.

                Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αντιπυρική περίοδος  ξεκινάει το Μάιο, προτείνουμε το να διερευνηθεί  η δυνατότητα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στα Νοσοκομεία των νησιών Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπου εδρεύουν Πυροσβεστικές Υπηρεσίες .

                Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Γιάννης ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ

 

Pin It on Pinterest