Χάπι σοκολάτας θα προλαμβάνει έμφραγμα και εγκεφαλικό!

Όλοι ονειρευόμαστε έναν κόσμο όπου η σοκολάτα θα είναι υγιεινή και θρεπτική και σύντομα αυτό ίσως γίνει πραγματικότητα!

Αμερικανοί ερευνητές ξεκίνησαν μια εκτενή μελέτη ώστε να εξερευνήσουν αν ένα χάπι που περιέχει τα συστατικά της μαύρης σοκολάτας θα μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό μας ενάντια στο έμφραγμα και το εγκεφαλικό.

Οι συμμετέχοντες θα φτάσουν τις 18.000 – άνδρες και γυναίκες – και το πρότυπο χάπι θα περιέχει τεράστιο αριθμό θρεπτικών συστατικών, ακόμη περισσότερα απ’ όσα μπορούμε να πάρουμε μόνο από την κατανάλωση σοκολάτας. Η βασική διαφορά του χαπιού θα είναι ότι δε θα περιέχει βλαβερή ζάχαρη και περιττά λιπαρά, δηλώνουν οι ερευνητές από το Νοσοκομείο της Βοστόνης.

Πρόκειται για την πρώτη εκτενή μελέτη που θα εξερευνήσει τα οφέλη των φλαβονοειδών, τα οποία έχει αποδειχθεί πως βελτιώνουν τους δείκτες της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης, της ινσουλίνης και γενικότερα την υγεία της καρδιάς.

Τα φλαβονοειδή είναι σύνθετες ουσίες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Ωστόσο, τα φλαβονοειδή που περιέχει το κακάο έχουν διαφορετική σύσταση και περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά.

Το ερευνητικό έργο πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Καρδιά, τους Πνεύμονες και το Αίμα και την εταιρεία Mars Inc. Η εταιρεία διαθέτει μια μοναδική πατέντα για τη συγκέντρωση των φλαβονοειδών από το κακάο σε υψηλές συγκεντρώσεις και τη χορήγησή τους σε κάψουλες.

Πηγή: onmed.gr

Pin It on Pinterest