Όλα τα αεροπλάνα που έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς από το 1948

Τα «περίεργα» στατιστικά των δεκάδων αγνοούμενων αεροσκαφών του παγκόσμιου χάρτη

Κι όμως, όχι λιγότερα από 83 αεροπλάνα έχουν χαθεί στη μεταπολεμική περίοδο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Aviation Safety Network.

Η λίστα μάλιστα περιλαμβάνει αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν περισσότερους από 14 επιβάτες και αποτελείται αποκλειστικά από σκάφη που δεν βρέθηκε ποτέ ίχνος γι’ αυτά (συντρίμμια ή σοροί ανθρώπων).

Όπως εξάλλου παρατηρούμε στον χάρτη που έφτιαξε το Bloomberg, η Πτήση 730 των Μαλαισιανών Αερογραμμών δεν είναι ούτε κατά διάνοια η μόνη που εξαφανίζεται «μαγικά» από ραντάρ και δορυφόρους: άλλα 83 αεροπλάνα ακολούθησαν την ίδια τραγική πορεία, με τα 80 μάλιστα από αυτά να μην εντοπίζονται ποτέ (οι κίτρινες τελείες στον χάρτη).

Ιδού και τα πλέον περίεργα στατιστικά: 5 αεροπλάνα χάθηκαν στο διαβόητο Τρίγωνο των Βερμούδων. Το Douglas DC-3 είναι το αεροπλάνο με τη μεγαλύτερη «έφεση» στις εξαφανίσεις: 19 περιστατικά. Όσο για τον μέσο όρο των αγνοουμένων κάθε πτήσης, αγγίζει τους 13. Και, τέλος, ο μέσος όρος των εξαφανισμένων πτήσεων ανά χρονιά φτάνει στο 1,2.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε όλο το infographic του Bloomberg

Pin It on Pinterest