Χάπι που… δονείται βάζει τέλος στη δυσκοιλιότητα

Μία πρωτοποριακή κάψουλα, που δημιούργησαν ερευνητές από το Τμήμα Γαστρεντερολογίας..και Ηπατολογίας του Ιατρικού Κέντρου Σουράκσι στο Τελ Αβίβ, και δονείται, υπόσχεται να δώσει τέλος στη δυσκοιλιότητα….
Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα χάπι σε μέγεθος πολυβιταμίνης, το οποίο λαμβάνεται όπως τα κοινά από το στόμα και μετά από 6-8 ώρες αρχίζει να δονείται στον πεπτικό σωλήνα, ενεργοποιώντας την κινητικότητα του εντέρου.

Έτσι, αυξάνεται ο αριθμός των κενώσεων στους πάσχοντες από δυσκοιλιότητα, ενώ στο τέλος το χάπι αποβάλλεται από τον οργανισμό φυσιολογικά.

Μέχρι στιγμής, έχει δοκιμαστεί σε 26 ασθενείς, οι οποίοι το έλαβαν δυο φορές την εβδομάδα, ενώ είχαν απόσχει για δυο εβδομάδες από τη λήψη υπακτικών βοηθημάτων.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν, παρατήρησαν αύξηση στην κινητικότητα του εντέρου από δυο φορές την εβδομάδα σε τέσσερις, μειώθηκε η δυσκολία της κένωσης, καθώς και η αίσθηση ατελούς κένωσης, ενώ δεν υπήρξαν παρενέργειες.

Αν η δονούμενη κάψουλα περάσει όλους τους ελέγχους και κριθεί ασφαλής τότε ίσως αποτελέσει μια μη φαρμακευτική λύση για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Πηγή : onmed.gr

Pin It on Pinterest