Το βραζιλιάνικο χωριό φάντασμα, όπου 600 κάτοικοί του πάσχουν από δυσμορφίες

Οι κάτοικοι ενός χωριού στη Βραζιλία, το Araras κοντά στο Σάο Πάολο, είναι αναγκασμένοι να περνούν όλη τους τη ζωή εντός των θυρών, καθώς οι περισσότεροι πάσχουν από ένα είδος ξηροδερμίας που δεν επιτρέπει στο δέρμα να αναπλαστεί και η επαφή με την υπεριώδη ακτινοβολία είναι καταστροφική.

 

 

 

Το συγκεκριμένο είδος ξηροδερμίας ονομάζεται Pigmentosum και είναι πολύ σπάνια, από αυτή πάσχουν οι 600 από τους 800 κατοίκους του χωριού. Οι συγκεκριμένοι ασθενείς είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στον καρκίνο και η έκθεση τους στον ήλιο μπορεί να οξύνει τις δυσμορφίες που εμφανίζει το δέρμα τους. Για αυτό τον λόγο πολλοί από τους κατοίκους έχουν χάσει σημαντικά μέρη των προσώπων τους, ενώ παρουσιάζουν δυσμορφίες και στα σώματα τους.

 

 

 

 

 

Πολλοί από τους κατοίκους έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις που στόχο έχουν να διασώσουν ότι έχει απομείνει από το κατεστραμμένο πρόσωπο, που είναι σαν να λιώνει και να καταστρέφεται σιγά, σιγά, με τους ασθενείς να μην μπορούν να κάνουν κάτι για να προλάβουν την μοιραία εξέλιξη της ασθένειας.

 

 

 

 

 

Ο Djalma Jardin έχει ήδη χάσει το μισό του πρόσωπο και μαζί με αυτό και το μάτι του και δηλώνει πως “Είναι τρομερή ασθένεια, νιώθεις το πρόσωπό σου να αποσυντίθεται και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό, βγαίνεις έξω και νιώθεις τον ήλιο να σε καίει και να σου δημιουργεί πληγή.”

 

 

 

 

 

Ενώ, ένας ακόμη κάτοικος που πάσχει από την ανίατη ασθένεια, επισημαίνει “Υποβλήθηκα σε χειρουργική επέμβαση για  να αφαιρέσω τον ουρανίσκο και τη γνάθο μου, δεν μπορούσα να μιλήσω για αρκετό καιρό.”

 

 

 

Οι γενετιστές που έχουν σπεύσει στο χωριό για να μελετήσουν την ασθένεια τονίζουν ότι δεν είναι μεταδοτική αλλά μια κληρονομική νόσος, που από ότι φαίνεται έχει να κάνει με μετάλλαξη του γενετικού υλικού των κατοίκων.