Οι τελευταίοι Ινδιάνοι της Αμερικής φωτογραφήθηκαν το 1900, ένα ταξίδι στο παρελθόν [εικόνες]

Το 1906, ο Αμερικανός φωτογράφος Edward S. Curtis προσέφερε 75.000 δολάρια από την JP Morgan για την παραγωγή μιας σειράς για τους τελευταίους Ινδιάνους της Βόρειας Αμερικής (Ιθαγενείς Αμερικάνοι) και τον πολιτισμό τους.

Αυτό το εκπληκτικό έργο που αποτελείται από 20 τόμους με τίτλο «North American Indian», περιείχε περισσότερες από 1500 φωτογραφίες και φυλετικά παραδοσιακά αρχεία, αρχεία διάφορα , περιγραφή των παραδοσιακών φαγητών, πληροφορίες σχετικά με τη στέγαση, ένδυση, τελετές και των τελωνείων. Ο στόχος ήταν  να καταγράψει με ακρίβεια τον τρόπο ζωής των ιθαγενών Αμερικανών.

Αν μια προφορική παράδοση παραμένει μεταξύ των φυλών, το συναρπαστικό έργο του Curtis είναι η μόνη “γραφή” και πραγματική μαρτυρία για το πώς ζούσαν οι Ιθαγενείς Αμερικανοί στις αρχές του 20ου αιώνα. Τρεις δεκαετίες εργασίας και τα πολλά ταξίδια χρειάστηκαν για αυτό το τέλειο αποτέλεσμα.

Ταξίδια σε μεγάλα λιβάδια στις ορεινές περιοχές της δυτικής, στα σύνορα με το Μεξικό και την Αρκτική Ακτή (Αλάσκα, Καναδά), αυτές οι πλούσιες εικονογραφικές φωτογραφίες ανήκουν σε περισσότερες από 80 φυλές και μας δίνουν μια ρομαντική εικόνα για το πώς οι Ινδιάνοι ζούσαν πριν αυτοί θηρευτούν και σκοτωθούν στερώντας τα δικαιώματα της γη τους.

Ο Curtis προσφέρει μια πολύ μακρινή άποψη της λαϊκής παραστάσεις, οι οποίοι θεωρούνται οι Ινδιάνοι της Αμερικής ως “άγριοι” εκείνη την εποχή. Αυτές οι φωτογραφίες αποπνέουν ένα εξιδανικευμένο όραμα, που απεικονίζει τις παραδόσεις και τον τρόπο ζωής των ατόμων, που περιβάλλονταν από φυσικά και γραφικά τοπία. Αυτές οι χιλιάδες εικόνες μεταφέρουν τον θεατή σε μια άλλη εποχή, μια άλλη χώρα, ένα ταξίδι στο παρελθόν: