Βραβεύτηκε από τους Τούρκους ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας

Βραβεύθηκε εχθές το βράδυ σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Μούγλα ο Δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ως ο καλύτερος πολιτικός της χρονιάς. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των τουρκικών αρχών, του Νομάρχη, του Δημάρχου, Βουλευτών και εκπρόσωπων κομμάτων. Η όλη εκδήλωση διοργανώθηκε από τον δημοσιογραφικό όμιλο “Hamle” και ο κ. Παπακαλοδούκας ήταν ο μοναδικός Έλληνας, ο μοναδικός Δωδεκανήσιος πολιτικός που συμμετείχε.

Αφορμή για την βράβευση αυτή στάθηκε η στάση του Δημάρχου Σύμης στα θλιβερά γεγονότα του περασμένου Νοεμβρίου που βίωσε η Ρόδος και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε αυτοβούλως να βοηθήσει τους συγγενείς του ενός θύματος και τους συνόδευσε από Σύμη, Τουρκία και έπειτα Ρόδο.

Επιπλέον ο κ. Παπακαλοδούκας τιμήθηκε για την προσπάθεια διατήρησης άριστης ελληνοτουρκικής φιλίας στην περιοχή και την ανάπτυξη του τουρισμού από την γείτονα χώρα στη Σύμη, κυρίως με σκάφη αναψυχής που συνεχώς αυξάνεται.

Ο Δήμαρχος Σύμης παραμένει στην Τουρκία και έχει συνεχείς επαφές με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες και φορείς για την αύξηση της τουριστικής κίνησης από τα απέναντι παράλια στη Σύμη. Ήδη οι συναντήσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση δρομολογίων από την Τουρκία στη Σύμη με καταμαράν και δελφίνια. Το εγχείρημα δοκιμάστηκε πέρυσι για πρώτη φορά και φέτος θα διπλασιαστούν τα δρομολόγια.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This