Μια ιδιαίτερη βράβευση για τον Σύλλογο Απολλώνων “Νέοι Ορίζοντες” – Φωτογραφίες

Απονεμήθηκε από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων το βραβείο Βασίλη Μοσκόβη για το έτος 2012. Το βραβείο μοιράστηκαν οι συγγραφείς Μαρία Ανδρουλάκη-Σακαρέλλου για το έργο της Η ελιά στον πολιτισμό της Ρόδου και Λουΐζα Καραπιδάκη για το έργο της Μαθαίνω για την ελιά και το λάδι. Πρόκειται για μία δίτομη έκδοση, στη σειρά εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών με συνεκδότες  τον Δήμο Καμείρου Ρόδου, τον  Πολιτιστικό Όμιλο Απολλώνων Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες» και τη Βιβλιοθήκη Δήμου Καμείρου.

Στην τελετή απονομής που έγινε την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στον Πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά»  στον Νέο Κόσμο, απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. κ. Νέλλη Παπαχελά. Ακολούθησε ομιλία από το μέλος της Κριτικής Επιτροπής  κ. Μηνά Αλεξιάδη, καθηγητή Λαογραφίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανάγνωση του πρακτικού της Κριτικής Επιτροπής από την εκπρόσωπό της κ. Σεβαστή Κυπραίου, ενώ κείμενο της κ. Άρτεμιδος Σκουμπουρδή για την προσωπικότητα και το έργο του Βασίλη Μοσκόβη ανέγνωσε η κ. Λίνα Χαραλαμποπούλου. Εκ μέρους του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών μίλησε η τ. Διευθύντρια του Κέντρου κ. Αικατερίνη Πολυμέρου-Καμηλάκη.

Οι συγγραφείς μίλησαν για τα βιβλία τους και απηύθυναν ευχαριστίες και στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα δύο βιβλία τους από έγκριτους επιστήμονες.  Την παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίας Ανδρουλάκη-Σακαρέλλου ανέλαβε ο κ. Γεώργιος Θανόπουλος, επίκουρος καθηγητής Λαογραφίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την παρουσίαση του βιβλίου της  Λουΐζας Καραπιδάκη  ανέλαβε η κ. Πέλλα Καλογιαννάκη, Καθηγήτρια Παιδαγωγικών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Επίσης  ο κ. Γιώργος Θανόπουλος, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, μίλησε για την εφαρμογή του δίτομου εκπαιδευτικού προγράμματος στην τάξη.

Την τελετή της απονομής παρακολούθησαν άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου Απολλώνων Ρόδου «Νέοι Ορίζοντες».

Μέλη του Ομίλου με την κ. Πωλ Ρωσσετώ, Διευθύντρια Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Μέλη του Ομίλου με την κ. Πωλ Ρωσσετώ, Διευθύντρια Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών
Εκτός από τα μέλη του Ομίλου, διακρίνονται από αριστερά οι κυρίες: Πωλ Ροσσετώ, Λουίζα Καραπιδάκη και Μαρία Ανδρουλάκη
Εκτός από τα μέλη του Ομίλου, διακρίνονται από αριστερά οι κυρίες: Πωλ Ροσσετώ, Λουίζα Καραπιδάκη και Μαρία Ανδρουλάκη
Μέλη του Ομίλου με την κ. Γεννηματά, Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων
Μέλη του Ομίλου με την κ. Γεννηματά, Αντιπρόεδρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων

Pin It on Pinterest