Εξαιρετικές μελωδίες στην πρώτη Βραδιά Μουσικής στο Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο

Μια μαγευτική βραδιά χάρισε η νεαρή ροδίτισσα πιανίστρια Φανή Καμπούρη, στην πρώτη Βραδιά Μουσικής στο Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014, στον ανανεωμένο χώρο του Σπιτιού στη Μεσαιωνική Πόλη. Η μουσική βραδιά είχε τίτλο «Ευρωπαίοι Συνθέτες στον Κινηματογράφο» και συνδιοργανώθηκε με το Ωδείο Α. Corelli.

Οι περίπου εκατό παρευρισκόμενοι απόλαυσαν και σιγοτραγούδησαν αγαπημένες μελωδίες από ταινίες όπως ο Νονός, Love Story, Amelie, Πολίτικη Κουζίνα, και συνθέσεις μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκις, ο Nino Rota, ο Frédéric Chopin και ο Dmitri Shostakovich. Σε επιλεγμένα κομμάτια, τη Φανή συνόδεψαν η καθηγήτρια πιάνου και ιδρυτής του Ωδείου Corelli, Ανθή Καρατζιά και ο συνθέτης και σολίστ κιθάρας Σάββας Καρατζιάς, διευθυντής του Ωδείου. Επίσης, οι μαθητές του Ωδείου, Αντρέας-Νικόλας Χατζημιχάλης, Γιώργος Δραμουντανής και Σταμάτης Παπαμιχαήλ, ερμήνευσαν μοναδικά το πασίγνωστο μουσικό θέμα από τις ταινίες του James Bond, σε μία μοναδική εκτέλεση για μία κιθάρα και έξι χέρια. Τα κείμενα της βραδιάς επιμελήθηκε το μέλος του Σπιτιού, φιλόλογος, Τσαμπίκα Θυρή. Τη φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο φίλος και εθελοντής του Σπιτιού, Χρήστος Μπόκε.

Ανάμεσα στους εκλεκτούς παρευρισκομένους ήταν ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού-Αθλητισμού Ρόδου, κος Σέργιος Αϊβάζης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επιχειρηματικότητας, κος Παναγιώτης Κουνάκης, η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Ρόδου, κα Χρυσάνθη Πάππου, και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Απολλώνων «Νέοι Ορίζοντες», κος Μανώλης Κυριαζάκος.

hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_trio-kitharas hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_proedros-dopar-aivazis_proedros-spitiou-kavuklis hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_meros-apo-to-koino hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_fani-kampouri hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_dioikitiko-symvoulio-kai-syntelestes hoeir_vradies-mousikis-2014-09-18_dioikitiko-symvoulio

Pin It on Pinterest