Βίντεο με επιβάτη να προειδοποιεί τον πιλότο για την επικείμενη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων

Οι έρευνες για τη σύγκρουση των δύο ελικοπτέρων στην Αυστραλία συνεχίζονται, ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε ένα βίντεο που δείχνει έναν επιβάτη να προειδοποιεί τον πιλότο λίγα δευτερόλεπτα πριν το μοιραίο.

Το δίκτυο 7NEWS έδωσε το επίμαχο απόσπασμα στη δημοσιότητα, στο οποίο διακρίνεται το εσωτερικό σε ένα από τα ελικόπτερα. Τότε, ένας από τους επιβάτες χτυπάει τον πιλότο στον ώμο και του ζητάει να κοιτάξει το πλάι το δεύτερο ελικόπτερο που πλησιάζει.

Παρόλα αυτά, ο πιλότος αντιδρά αργά, γιατί δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και εκείνη τη στιγμή συμβαίνει η σύγκρουση, που κόστισε τη ζωή σε τέσσερα άτομα από το άλλο ελικόπτερο και συγκεκριμένα στον πιλότο, σε δύο Βρετανούς και σε μία 36χρονη από το Σίδνεϊ.

Σημειώνεται, πως η πολιτειακή Αστυνομία ανέφερε πως η πτώση ήταν συνέπεια της επαφής εν πτήση που προηγήθηκε δευτερόλεπτα πριν ανάμεσα στα δύο ελικόπτερα. Συγκεκριμένα, το ένα ελικόπτερο προσγειωνόταν και το άλλο απογειωνόταν, όταν ήρθαν σε επαφή με αποτέλεσμα το ένα να προσκρούσει στο έδαφος και το δεύτερο να καταφέρει να προσγειωθεί.

Δείτε το βίντεο που δείχνει επιβάτη να προειδοποιεί τον πιλότο, δευτερόλεπτα πριν τη σύγκρουση:

Pin It on Pinterest

Share This