“Δουλειά όλων μας είναι να είμαστε πολίτες!” Του Βασιλειάδη-Βασιλογιώργη Μανώλη

Δουλειά όλων μας είναι να είμαστε πολίτες!

του Βασιλειάδη-Βασιλογιώργη Μανώλη –Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη Νησιωτική Ανατροπή και επικεφαλής τον Μπενέτο Σπύρου.

 Τον Μάιο του 2011, βρήκανε μια λέξη για να τσουβαλιάσουν ανθρώπους σαν κι εμένα, σαν κι εσένα, πολίτες δηλαδή, που μελέτησαν και κατανόησαν τί επιζητά  η τρόικα  και οι συνεργάτες της, από την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, μαζί με άλλους πολίτες που απλώς μούντζωναν τα κτήρια και φώναζαν «κλέφτες-κλέφτες». Είπανε τότε πως ήταν «αγανακτισμένοι»…

 Αν σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο, κάποιοι εξακολουθούν να μην έχουν καταλάβει τί θέλουν κάποιοι να κάνουν στη χώρα, είναι σίγουρα αφελείς, αλλά είναι, κατά κάποιο τρόπο, πιο ελεύθεροι, πιο  ξέγνοιαστοι, από εμάς. Αυτό όμως δε θα κρατήσει για πολύ!! Οι αυταπάτες κάποτε τελειώνουν..

 Σύντομα θα δουν, ότι αυτή η ξεγνοιασιά είναι πλαστή. Γιατί η κρίση, και πολύ περισσότερο η διέξοδος που έχουν προδιαγράψει  για μας οι τροϊκανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, τελικά, τους αφορά και θα εμφανιστεί μπροστά τους σαν ανεργία, σα μετανάστευση, σαν υπερχρέωση, σαν απόγνωση, σαν απελπισία και τελικά θα ζητήσει και θα πάρει μερίδιο από την ξεγνοιασιά τους, την ελευθερία τους και το βιοτικό τους επίπεδο. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο…

 Το χειρότερο είναι ότι θα μας ζητήσουν κομμάτι από την πατρίδα μας, κομμάτι από τη Ρόδο μας…

 Σχήμα λόγου; Υπερβολή; Κλισέ;

 Τον Μάιο του 2012, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης, στο ΦΕΚ 1020 β του 2012, ένας αναλυτικός πίνακας με το ξεπούλημα της Ρόδου.«….7. Μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.» κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή το ακόλουθο ακίνητο κυριότητας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, μεθ’ όλων των υφιστάμενων κτιρίων, εγκαταστάσεων, συστατικών, παραρτημάτων και παρακολουθημάτων αυτού, συνολικής έκτασης 1.180.720,00 τ.μ…………»

 Και εδώ ερχόμαστε πάλι εμείς… οι «αγανακτισμένοι».. που αντιλαμβανόμαστε την πολιτική ως εργαλείο επίλυσης των προβλημάτων των πολιτών. Που πιστεύουμε σε μια άλλη δημοκρατία, όπου οι πολίτες είναι οι ίδιοι φορείς της εξουσίας. Μιας εξουσίας που δε μεταβιβάζεται αλλά ασκείται από τον πολίτη και όχι από τον πολιτικό. Και λέμε ΟΧΙ! Αρκετά! Επιτέλους να μπει ένα τέλος!!!

 Δεν εκτιμώ τους «πολιτικούς» που έχουν υπογράψει όλα αυτά και έχω το δικαίωμα να αμυνθώ! Αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Κατ’ ουσίαν δεν αποδέχομαι τον όρο πολιτικός. Με την έννοια τουλάχιστον του επαγγελματία, του οποίου η δουλειά είναι η πολιτική. Δουλειά όλων μας είναι να είμαστε πολίτες και όχι να αναθέτουμε σε κάποιους να μας λύσουν τα προβλήματα. Οι επαγγελματίες πολιτικοί είναι αυτοί που μετέτρεψαν τον δημόσιο πολιτικό χώρο και τον δημόσιο λόγο, σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο. Τώρα όμως, τους επαγγελματίες πολιτικούς τους ξέρουμε, τους καταλάβαμε!

 Εκτίθεμαι στις περιφερειακές εκλογές όχι για να τους μοιάσω, ούτε για να εκφράσω καλύτερα την αδράνεια τωνvasilogiorgis0905 συμπολιτών μου, αλλά γιατί θεωρώ πως ανήκω σε εκείνους τους πολίτες που έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε αυτή την πολιτική συγκυρία η προστασία των δημοσίων αγαθών και του δημοσίου χώρου είναι το μεγάλο στοίχημα της εποχής, Της εποχής «της νέας ολιγαρχίας των ισχυρών». Ας αφιερώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να βρούμε όλους τους αποφασισμένους πολίτες, που είναι έτοιμοι για την ανατροπή που χρειαζόμαστε μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο του Νοτίου Αιγαίου, και για την αλλαγή των συσχετισμών υπέρ των συμφερόντων της πλειοψηφίας του λαού! Στις μέρες μας κρίνεται η συρρίκνωση της πατρίδας. Δε θα απέχουμε, θα παλέψουμε!

Pin It on Pinterest