Συνέντευξη με τον υποψήφιο Περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Φλεβάρη

Τι σας οδήγησε κύριε Φλεβάρη να επιλέξετε τον συνδυασμό του Γιώργου Χατζημάρκου ;

420346_3482934947868_2006841683_nΤο πάθος μου για τον τόπο, ο δυναμισμός, η δύναμη ανατροπής που με διακρίνει και τα δείγματα γραφής που έχω δείξει στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Εκεί υπηρέτησα μαζί με την παράταξή μας και με γνώρισαν οι συμπολίτες μου. Ξέρουν ποιος είμαι και τι μπορώ να προσφέρω.

Επέλεξα τον συνδυασμό μου ως καθαρή απόφαση και ως συνέχεια της κοινής πορείας μου με τον Γιώργο Χατζημάρκο. Εμείς δεν παίζουμε με τη λέξη «θα».

Αποδείξαμε ποιοι είμαστε, τολμούμε την υπέρβαση και την ανατροπή για την νησιωτική μας πατρίδα και την ακριτική Ελλάδα. Έχουμε ανάγκη δυνατή και απροσκύνητη αυτοδιοίκηση. Σχεδιάζουμε πολιτική ευθείας γραμμής από τη Ρόδο ως την Κέα και το Καστελόριζο που είναι οι ακρογωνιαίοι θαλασσινοί βράχοι και θαλάσσιες πόλεις του Αιγαίου. Ονομάσαμε το σχέδιο Περιφερειακής αυτοδιοίκησης Κ2.

Πιστεύουμε, θέλουμε και μπορούμε να πετύχουμε ευθεία ανάπτυξη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου από άκρο σε άκρο. Συμμετέχω ενεργά στο σχέδιο και τη δράση της παράταξής μας και μάχομαι για όσα πιστεύω στην πρώτη γραμμή της αυτοδιοίκησης.

 

Ποια είναι τα δυνατά σημεία της παράταξης σας.

Είμαστε ασυμβίβαστοι, πρωτοπόροι σε ιδέες και πολιτικές προτάσεις, δρούμε, τολμούμε και δεν διστάζουμε να συγκρουστούμε. Τα δυνατά μας σημεία τα αποδεικνύει και τα αναδεικνύει η διαδρομή μας στο Δήμο Ρόδου. Αποτελούμε δύναμη αλλαγής και λαϊκή φωνή και αυτό το αναγνωρίζουν στη Ρόδο και τα νησιά μας που αγκαλιάζουν και γιγαντώνουν την προσπάθειά μας. Αυτό θα επαληθευθεί με εκκωφαντικό τρόπο την Κυριακή 18 Μαΐου 2014 όταν ο κόσμος των νησιών μας ορίσει πρώτη δύναμη και εμπιστευθεί στα χέρια μας το τιμόνι της Αυτοδιοίκησης και της Ανάπτυξης.

 

Όσα τα νησιά άλλα τόσα και περισσότερα τα προβλήματα , πως πιστεύετε ότι θα καταφέρετε με την παράταξη σας να δώσετε λύσεις ;

Ο στόχος είναι μοναδικός. Να παραχθεί θετικό έργο, να εφαρμόσουμε καινοτομίες και να αφήσουμε πίσω μας μεγάλα έργα στη Ρόδο, τη Δωδεκάνησο και το Νότιο Αιγαίο. Να έχουμε παρουσία φυσική και πολιτική στις εσχατιές του Αιγαίου που αποτελούν τις Θερμοπύλες του Ελληνικού Έθνους. Να μπορέσουμε να ξαναγράψουμε με γράμματα καθαρά και ευανάγνωστα τη λέξη νησιοτικότητα για να της δώσουμε νόημα γιατί έως σήμερα η Πολιτεία την χρησιμοποιεί ως κούφιο όρο μιας ξύλινης γλώσσας. Να βάλουμε τέλος στην εποχή του κακοσχεδιασμού και της κακοτεχνίας που καταδίκασαν τα νησιά μας να ζουν χωρίς υποδομές και ίσες ευκαιρίες. Να χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι όποτε χρειάζεται και να πλήξουμε στη ρίζα της όλα όσα μας πληγώνουν. Αν αυτό γινόταν όταν έπρεπε, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο…

10250150_10203550855067756_4823991372754765478_n

Ζητώ την ψήφο σας για να υπερασπίσω τον τόπο μας και να είμαι η φωνή σας

Πως οραματίζεστε το Ν.Αιγαίο κ. Φλεβάρη ;

Ζούμε στ΄ αλήθεια, στον ωραιότερο τόπο της γης. Ονειρεύομαι τα νησιά μας, που η φύση τους χάρισε απλόχερα ομορφιά και χάρη να αποκτήσουν όλα όσα τους αξίζουν. Ευκαιρίες και ευκολίες. Δυνατότητες αυτονόητες για την ενδοχώρα αλλά άπιαστο όνειρο για τα νησιά. Υγεία, παιδεία, συγκοινωνία, άμυνα, ανάπτυξη, πρωτοπορία στον τουρισμό, επιχειρηματικότητα, ελεύθερη οικονομία, κίνητρα στους νέους, αποκέντρωση και περιορισμός του Αθηνοκεντρικού κράτους.

 

Ποιο είναι το μότο σας , σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση ;

Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ! Η αρχή αυτή εκφράζει εμένα και την παράταξη αλλά και τη συνολική πορεία μας από τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης στον δεύτερο και από τα στενά όρια του νησιού μας σε ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Αυτό το σύνθημα που σήκωσα ως σημαία της εκλογικής αναμέτρησης το αγκαλιάζει η κοινωνία. Αυτό θα φανεί αύριο όταν το γκάλοπ του πεζοδρομίου, το μόνο αληθινό, που νυχθημερόν διεξάγω με σκληρούς δημοσκοπικούς όρους, πρόσωπο με πρόσωπο με τους δίκαια απογοητευμένους και αγανακτισμένους πολίτες, μετατραπεί σε εκλογικό αποτέλεσμα και σε καθαρή μας νίκη. Ζητώ την ψήφο σας για να υπερασπίσω τον τόπο μας και να είμαι η φωνή σας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

 

10154002_10203578048907585_4275998693762142141_nΟ Ιωάννης Φλεβάρης γεννήθηκε στη Ρόδο, από Ρόδιους γονείς, τον Στέργο Φλεβάρη, τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Καλυθιών Ρόδου και την Αναστασία Χατζηδιάκου, καθηγήτρια φιλόλογο, τ. διευθύντρια του Γυμνασίου Καλυθιών.

Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Καλυθιών, στη συνέχεια στο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου και αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Ρόδου το έτος 1986. Το ίδιο έτος πέτυχε την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στον Ελληνικό Στρατό και απολύθηκε ως έφεδρος ανθυπολοχαγός Πεζικού το έτος 1993. Εγγράφεται στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου και από το 1993 ασκεί αδιάλειπτα μαχομένη δικηγορία και σήμερα είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω με εμπειρία σε σημαντικά θέματα.

Είναι έγγαμος με την Παρασκευή Αθανασάκη του Σάββα, ιατρό με ειδικότητα στην βιοπαθολογία – μικροβιολογία που κατάγεται από τη Λάρδο και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.
Υπήρξε ενεργό μέλος και σωματείων με αθλητική και κοινωνική δράση.

Την 1-1-1999 δημιουργείται ο Καποδιστριακός Δήμος Καλλιθέας Ρόδου και από την ίδρυση του Δήμου έως την 31/12/2010 εκλέγεται συνεχώς δημοτικός σύμβουλος και υπηρετεί ενεργά την τοπική αυτοδιοίκηση. Στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 1998 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος και διετέλεσε επικεφαλής δημοτικής παράταξης. Κατά την δημοτική περίοδο 2003 – 2006 διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας Ρόδου στο τμήμα Διοίκησης, Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και μέλος του συμβουλίου Πολιτικής προστασίας του Δήμου.
Κατά τη δημοτική περίοδο 2007 – 2010 υπηρετεί ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Περιβάλλοντος.

Στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέγεται δημοτικος συμβούλος της παράταξης «Η Ρόδος Μπροστά» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζημάρκο και σήμερα υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Διαρκώς δραστηριοποιείται ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στα θέματα που αφορούν τον τόπο και την κοινωνία.

Συνοπτική Παρουσίαση

Προσωπικά Στοιχεία:
Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης ΦΛΕΒΑΡΗΣ
Όνομα πατέρα: Στέργος Φλεβάρης
Όνομα Μητέρας: Αναστασία Χατζηδιάκου
Διεύθυνση: 28ης Οκτωβρίου 26, Ρόδος 85100
Τηλέφωνο: 2241078540, φαξ 22410 70351
Κινητό Τηλέφωνο: 6985779040
E-Mail: flevaris2003@gmail.com
Ημερομηνία Γεννήσεως: 23/05/1968
Τόπος Γεννήσεως: Ρόδος
Οικογενειακή Κατάσταση: Έγγαμος, πατέρας δύο τέκνων

Σπουδές: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Νομική Σχολή

Πτυχίο:  Νομικής

Στρατιωτική θητεία:
1991-1993 Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΖ) – Ανθυπολοχαγός

Επάγγελμα / Επαγγελματική Εμπειρία: Δικηγόρος Παρ΄ Αρείω Πάγω, Άσκηση Δικηγορίας: Από 25-6-1993

 

Pin It on Pinterest

Share This