Τσερνόμπιλ: Η ουκρανική σημαία κυματίζει και πάλι στον πυρηνικό σταθμό

Η ουκρανική σημαία κυματίζει και πάλι στο Τσερνόμπιλ από το Σάββατο.

Η σημαία υψώθηκε στον πυρηνικό σταθμό το πρωί του Σαββάτου, ενώ οι εργαζόμενοι τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και γιόρτασαν την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων που είχαν καταλάβει την τοποθεσία για εβδομάδες.

Οι Ρώσοι με πρόσχημα οτι κάποιοι στρατιώτες μολύνθηκαν με ραδιενέργεια αποχώρησαν απο την περιοχή. Η αλήθεια είναι οτι υπάρχει μια γενική υποχώρηση απο τον Ρωσικό στρατό καθώς δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις τους λόγω των τεράστιων απωλειών του σε έμψυχο και άψυχο υλικό.

«Στην τελετή έπαρσης της σημαίας παρευρέθηκε το επιχειρησιακό προσωπικό του σταθμού, το οποίο διασφαλίζει και συνεχίζει να διασφαλίζει την πυρηνική και ραδιενεργή ασφάλεια των εγκαταστάσεων στις δύσκολες συνθήκες της κατοχής» ανακοίνωσε η Energoatom στο κανάλι της στο Telegram.

Η ουκρανική κρατική εταιρεία παραγωγής πυρηνικής ενέργειας διευκρίνισε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πλέον φύγει από την περιοχή. Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν για πρώτη φορά τον παροπλισμένο σταθμό βόρεια του Κιέβου τον περασμένο μήνα μετά την έναρξη της εισβολής.

Η Ουκρανία αναφέρει ότι συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για να μάθει τι συνέβη στον σταθμό, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις είχαν τον έλεγχό του.

«Η Ρωσία συμπεριφέρθηκε ανεύθυνα στο Τσερνόμπιλ σε κάθε περίπτωση, από το να μην επιτρέψει στο προσωπικό του σταθμού να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι το σκάψιμο χαρακωμάτων στις μολυσμένες περιοχές» δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμιτρό Κουλέμπα.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This