Τσαβούσογλου: Δεν είναι οπισθοχώρηση, το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση – Επίθεση στην Ελλάδα

Μπορεί χθες η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak να έγραφε ότι το Oruc Reis επέστρεψε στην Τουρκία για να κάνει διαπραγματεύσεις με το ΝΑΤΟ, η Άγκυρα όμως παρουσιάζει μία διαφορετική άποψη για τη Navtex που δεν ανανεώθηκε.

Σε δηλώσεις του στο Ntv ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Δεν εκδώσαμε νέα Navtex, επειδή το Oruc Reis χρειάζεται συντήρηση. Δεν υπήρχε κανένας λόγος για νέα Navtex υπό αυτά τα δεδομένα. Κάποιοι αντιλήφθηκαν την κίνηση αυτή σαν οπισθοχώρηση, και η αντιπολίτευση της χώρας σκέφτηκε έτσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Η Ελλάδα  λειτουργεί με κόμπλεξ μιας μικρής χώρας».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν ανέφερε σε ανακοίνωση του: «Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της», κάνοντας λόγο για «ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Η Τουρκία, υπό την ισχυρή ηγεσία του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ως ισχυρός παίκτης, θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της και στο μέτωπο και στο τραπέζι. Η Ελλάδα και η Ε.Ε. δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία που δόθηκε στη διπλωματία και πρέπει να κάνουν αμοιβαία βήματα. Είναι εφικτή ειρηνική επίλυση των προβλημάτων στην ανατολική Μεσόγειο. Θα συμβάλλουν θετικά οι δίκαιες, ολοκληρωμένες και λογικές προσεγγίσεις. Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός, όμως έχει την αποφασιστικότητα να μην επιτρέψει να καταπατηθούν τα δικαιώματα της» είπε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest