Τραυματισμοί 7 ατόμων σε πλοίο στην Κάρπαθο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ” Ν.ΡΟΔΟΥ. 227, το οποίο είχε αποπλεύσει με προορισμό τον λιμένα Διαφάνι Καρπάθου με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, για επιστροφή του πλοίου στον λιμένα Πηγαδιών λόγω τραυματισμού επτά (07) αλλοδαπών επιβατών.

Συγκεκριμένα, ο τραυματισμός των ανωτέρω συνέβη λόγω του έντονου κυματισμού και την εισροή υδάτων στην πλώρη όπου βρίσκονταν οι επιβάτες.

Με τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΙΙΙ” στον λιμένα Πηγαδιών Κάρπαθου, οι επτά (07) τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα, μεταφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, από όπου οι έξι (06) εξήλθαν ενώ μία (01) 17χρονη εξ’ αυτών, πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.
Κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.