Οι Ιππότες της Ρόδου «επιστρέφουν» στο νησί

Από τον Σεπτέμβριο και για τρεις μήνες θα λάβει χώρα στη Ρόδο έκθεση με θέμα τους Ιππότες της Ρόδου. Βασικός στόχος της δράσης, είναι να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί μία μόνιμη έκθεση για τους Ιππότες, που θα αναδεικνύει την σημαντικότητα της παρουσίας τους στο νησί της Δωδεκανήσου.

Παρά την σπουδαιότητά της, η περίοδος των Ιπποτών, δεν υπήρξε ποτέ ως σήμερα το αντικείμενο μιας συνολικής, θεματικής και εμπεριστατωμένης έκθεσης για το ευρύ κοινό.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η εν λόγω τρίμηνη έκθεση, δίνοντας στον επισκέπτη την μοναδική ευκαιρία να αντιληφθεί και να εκτιμήσει καλύτερα τη σημαντική αυτή ιστορική περίοδο.

Εξάλλου, οι Ιππότες της Ρόδου, ευρύτερα γνωστοί και ως Ιππότες του Άη Γιάννη ή Ιωαννίτες Ιππότες ή Ιππότες της Μάλτας, έχουν πλούσια ιστορία να διηγηθούν. Ο επίσημος τίτλος τους, ήταν Ιππότες του Τάγματος του Νοσοκομείου του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ, αφού ο ιδρυτής τους σύμφωνα με το θρύλο ήταν καλόγερος και επικεφαλής σε νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ. Οι Ιππότες κατέλαβαν τη Ρόδο το 1309 και το περίφημο τάγμα τους, παίρνοντας πια στρατιωτική μορφή, ανέλαβε την ιερή αποστολή της προστασίας των κατοίκων.

Τέλος, η ανωτέρω ενδιαφέρουσα έκθεση αφήγησης της ιστορίας των Ιπποτών της Ρόδου, αναμένεται να συνδράμει σημαντικά και στην προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού του νησιού, αναδεικνύοντας περαιτέρω το πλούσιο ιστορικό του απόθεμα.

Πηγή : tornosnews