Τραγωδία ανάμεσα σε Τήλο και Σύμη – Ένας νεκρός μετανάστης και αγνοούμενοι

Δυστυχώς το “παιχνίδι” των δουλεμπόρων εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο για ένα καλύτερο αύριο, εξελίχθηκε για ακόμα μια φορά σε τραγωδία στο Αιγαίο.

Νωρίτερα το πρωί στις 11 η ώρα περίπου όπως σας είχε ενημερώσει το Rodosreport , σκάφος με μετανάστες πήρε φωτιά ανοιχτά της Τήλου ανάμεσα σε Τήλο και Σύμη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι υπηρεσίες και το λιμενικό σώμα σε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.

Όταν έφθασαν όμως εκεί, το σκάφος είχε ήδη τυλιχθεί στις φλόγες και στη συνέχεια  βυθίστηκε. Τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής ένας νεκρός μετανάστης που μόλις μεταφέρθηκε με πλωτό σκάφος του λιμενικού στη Ρόδο και τουλάχιςτον πέντε αγνοούμενοι σύμφωνα με τις πληροφορίες του Rodoreport.

Επιπλέον στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχε και η Τουρκία, έτσι αριθμός μεταναστών διασώθηκαν από την ακταιωρό της Τουρκίας. Ακόμα δεν εχει εξακριβωθεί πόσα άτομα βρίσκονταν μέσα στη λέμβο την ώρα που βυθίστηκε. Οι έρευνες στην περιοχή συνεχίζονται.

Το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης από τα απέναντι παράλια στα νησιά μας, συνεχίζεται καθημερινά και με αμείωτους ρυθμούς, χωρίς το πρόβλημα να αντιμετωπίζεται από  τη “ρίζα” . Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά η κατάληξη ήταν να θρηνούμε θύματα στις θάλασσες μας, συνανθρώπους μας, πρόσφυγες πολέμου που ψάχνουν μια καλύτερη τύχη. Οι δουλέμποροι ανενόχλητοι συνεχίζουν να “θησαυρίζουν” εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο.

Rodosreport.gr

Pin It on Pinterest